Κοντα στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης Εθνοφυλακες και Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Οι Εθνοφύλακες προσέφεραν δύο υπολογιστές στο σχολείο, για να βοηθήσουν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό

Δύο υπολογιστές για το εργαστήριο πληροφορικής και ένα ηχείο για τις εκδηλώσεις του σχολείου προσέφεραν το πρωί της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση, οι εθνοφύλακες της Ροδόπης μαζί με την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής, ενώ παράλληλα η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης προσέφερε γραφική ύλη για τα παιδιά.
 
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Διοικητής της 29ηςΜηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη» του Δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου.

 

Βοήθεια στο εργαστήριο πληροφορικής 

Οι υπολογιστές θα χρησιμεύσουν στα μαθήματα που γίνονται στο εργαστήριο πληροφορικής, σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Χριστίνα Πολίτη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ενώ το ηχείο θα βοηθήσει στις εκδηλώσεις και τις γιορτές που διοργανώνουν κατά καιρούς.
 
Το σχολείο καλύπτει τις ηλικίες 15 έως 23 ετών, ακολουθώντας τα προγράμματα της γενικής εκπαίδευσης και έχει 34 εγγεγραμμένα παιδιά, με 15 εκπαιδευτικούς και 7 άτομα ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
 
Μέχρι στιγμής ό,τι έχουν ζητήσει από τους φορείς έχει ικανοποιηθεί, επεσήμανε η κ. Πολίτη για να συμπληρώσει πως προσπαθούν όλοι να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο στο έργο του σχολείου.

 

Έργο αγάπης στο σχολείο 

«Όταν μας κάνει την τιμή να μας υποδέχεται εδώ αυτό το σχολείο, αυτά που εισπράττουμε είναι περισσότερα από όσα δίνουμε» σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, εκφράζοντας τη χαρά του που έρχονται σε επικοινωνία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, βλέποντας το έργο αγάπης και το πνευματικό έργο που επιτελείται, μέσα από τα μαθήματα και από την όλη δραστηριότητα του σχολείου.
 
Συνεχάρη δε όσους προσέφεραν στο σχολείο, τονίζοντας πως ειδικά ο στρατός με αυτή την πρωτοβουλία καταδεικνύει το κοινωνικό του έργο και την αγάπη του για όλους όσους ζουν σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως στα παιδιά.
 
 

Σημαντική η προσφορά της Εθνοφυλακής 

Το 2017 ήταν έτος εθνοφυλακής για τον Ελληνικό Στρατό και η 29η Μηχανοποιημένης Ταξιαρχία Πεζικού, συνεχίζοντας τις δράσεις και φέτος, αποφάσισαν στον χορό που έκαναν οι εθνοφύλακες στην αρχή του έτους, να κάνουν μια λαχειοφόρο αγορά και με τα έσοδα να πάρουν κάποια δώρα για ανθρώπους της πόλης μας που τα χρειάζονται, τόνισε ο Διοικητής της Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.
 
Μετά από επισκέψεις που έκαναν εντόπισαν ότι το σχολείο είχε κάποιες ανάγκες, για αυτό και προσέφεραν τους δύο υπολογιστές και το ηχείο.
 
«Οι εθνοφύλακες άφησαν τις εργασίες τους για να δουν το ειλικρινές χαμόγελο των παιδιών, που είναι με πολύ αγάπη» κατέληξε.
 
 

Εξαιρετική η δουλειά στο ΕΕΕΕΚ 

Την πρωτοπόρο συμβολή του στρατού και ειδικότερα του Ταξίαρχου εκθείασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, που σημείωσε πως και αυτοί προσπαθούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας ό,τι μπορούν, ώστε τα παιδιά, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν να έχουν μια καλή και άρτια καθημερινότητα.
 
«Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το ΕΕΕΕΚ και έχω διαπιστώσει την εξαιρετική δουλειά που κάνει το προσωπικό, οι άνθρωποι του εργαστηρίου και συμβάλλουν στην άρτια λειτουργία του» τόνισε.
 
Άλλωστε έχει εντυπωσιαστεί με τον συντονισμό της καθημερινότητας στο σχολείο, και δεσμεύτηκε να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, για να βλέπουν τα χαμόγελα των παιδιών. 

Αγκαλιάζουν την επιτυχία τα παιδιά 

Τα συγχαρητήριά της στους εθνοφύλακες, που με την προσφορά τους θεωρεί ότι έδειξαν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, έδωσε η κ. Μαίρη Κοσμίδου, ευχαριστώντας από την πλευρά της Διεύθυνσης τους εμπνευστές της ιδέας αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για την προσφορά στο σχολείο.
 
«Είναι πολύ σημαντικό να αποδείξουμε ότι το ΕΕΕΕΚ δεν είναι ειδικό γιατί έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες, αλλά γιατί πρέπει να βρούμε τον τρόπο να προσεγγίσουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά να πετύχουν αυτό που πραγματικά μπορούν να πετύχουν» τόνισε, σε ένα περιβάλλον, το οποίο θα είναι βοηθητικό και δε θα τους καθυστερεί σε αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.