Επισκευες 300.000 ευρω στις ιρλανδικες διαβασεις του Δημου Κομοτηνης

Αφορούν διαβάσεις στους οικισμούς Αιγείρου, Πανδρόσου, Καρυδιάς, Παραδημής και Μ. Κρανοβουνίου

Στη συντήρηση ιρλανδικών διαβάσεων στους οικισμούς Αιγείρου, Πανδρόσου, Καρυδιάς, Παραδημής και Μ. Κρανοβουνίου, καθώς και σε τεχνικά αγροτικών οδών, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής, που προκήρυξε έργο με τίτλο «Συντήρηση Ιρλανδικών διαβάσεων και Τεχνικών στα υδατορρέματα του Δήμου Κομοτηνής».
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, με τη συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου να ορίζεται σε έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ιρλανδικές διαβάσεις συνδέουν τις αγροτικές οδούς και είναι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των αγροτών της πυροσβεστικής και όλων όσων κινούνται στην ύπαιθρο, όμως στην τωρινή τους κατάσταση παρουσιάζουν βλάβες που τις καθιστούν ακατάλληλες και επικίνδυνες για αυτό και επιβάλλεται η συντήρησή τους ώστε να γίνουν λειτουργικές και ασφαλείς.
 
Οι περιοχές όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι οι οικισμοί Αιγείρου, Πανδρόσου, Καρυδιάς, Παραδημής κα Μ. Κρανοβουνίου, όπου θα γίνει η αφαίρεση των φθαρμένων και ριγματωμένων οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα και θα αντικατασταθεί με νέο ίδιας ποιότητας και διατομής.
 
Επίσης θα συντηρηθούν και τα τεχνικά των αγροτικών οδών, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής , όπου αυτά έχουν υποστεί βλάβες. Πρόκειται κυρίως για μικρού μήκους σωληνωτούς οχετούς και οχετούς ορθογωνικής διατομής και για τη συντήρηση των οποίων προβλέπεται η αντικατάσταση των φθαρμένων η κατεστραμμένων στοιχείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.