Οι νεαροι «καλλιτεχνες» της ΠΑΜ-Θ στους 4ους Πανελληνιους Μαθητικους Αγωνες Τεχνης των Εκπαιδευτηριων Ε.Μαντουλιδη

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής ο εκπρόσωπος της Ροδόπης

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στους φετινούς πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, που διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.
 
Οι Αγώνες Τέχνης θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο της Πέμπτης 22 έως και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή.
 
Οι κατηγορίες των αγώνων είναι πολλές και αφορούν στο θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την παραγωγή video. Στο σύνολο αυτών η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα έχει άξιους εκπροσώπους καθότι οι συμμετοχές τόσο σε σύνολο Περιφέρειας όσο και Θράκης είναι πολλές. Αρχής γενομένης από το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής, οι μαθητές του οποίου θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες της μουσικής, της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, συνεχίζοντας με το 3ο ΓΕΛ Καβάλας, που θα μετρήσεις τις δυνάμεις του στις κατηγορίες του θεάτρου και της ποίησης καθώς και την Ξάνθη, που έχει την πολυπληθέστερη συμμετοχή, καθώς συμμετέχουν το 2ο και 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης, στις κατηγορίες θεάτρου, ζωγραφικής και φωτογραφίας και ζωγραφικής αντίστοιχα, το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, που συμμετέχει στην κατηγορία μουσική και  το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Άξιον στις κατηγορίες ζωγραφικής και φωτογραφίας επίσης.
 
Στο σύνολο της διοργάνωσης συμμετέχουν 37 σχολεία από όλη την Ελλάδα, οι διακριθέντες μαθητές των οποίων θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου.
 
Για τα βραβεία θα κλιθούν να αποφανθούν, εκπρόσωποι του κάθε κλάδου που θα αποτελέσουν και την τριμελής επιτροπή, στην πλειοψηφία των κατηγοριών, μπροστά στους οποίους οι μαθητές θα παρουσιάσουν την δουλειά τους.
 
Την παρουσίαση των αγώνων έχουν αναλάβει οι κ.κ. Παναγιώτης Κουντουράς, σκηνοθέτης και Σωφρόνης Ζαφειριάδης, απόφοιτος του 2016 των εκπαιδευτηρίων και φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και οι μαθητές κ.κ. Βαγγέλης Λαζαρίδης και Νίκος Κηπουρός.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.