«Ηρεμη» η κυνηγετικη περιοδος στη Ροδοπη

Μικρή πτώση των αδειών λόγω του πολύ ήπιου καιρού είδε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής - Προγραμματίζει δενδροφύτευση και αιμοδοσία το προσεχές διάστημα

Στο τέλος της φτάνει και φέτος η κυνηγετική περίοδος, με τους κυνηγούς να μαζεύουν σιγά σιγά τα τουφέκια τους.

Η περίοδος κυνηγιού του αγριογούρουνου έχει ήδη κλείσει, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται και για τα περισσότερα θηράματα στην περιοχή μας.
 
Όμως το κλείσιμο της κυνηγετικής περιόδου δεν σημαίνει ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής μπαίνει σε περίοδο νάρκης, αντίθετα ξεκινά δράσεις τόσο δενδροφύτευσης όσο και αιμοδοσίας. 

Χωρίς προβλήματα το κυνήγι φέτος 

Κάνοντας έναν απολογισμό της κυνηγετικής περιόδου που βρίσκεται στο «κατώφλι» της ολοκλήρωσης, ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Καραφύλλης σημείωσε πως η κυνηγετική περίοδος στην περιοχή μας κύλησε αρκετά ομαλά, χωρίς πολλές παραβάσεις.
 
Η σημαντικότερη παράβαση βέβαια που εντοπίστηκε ήταν η παράνομη θήρα ζαρκαδιού, την οποία εντόπισαν μέλη της Θηροφυλακής στις αρχές Νοεμβρίου στην περιοχή Παρχάρια Νυμφαίας όπου σταμάτησαν 3 άτομα, τα οποία είχαν το τεμαχισμένο ζαρκάδι εντός σακιδίου.
 
«Είχαμε πολλά χρόνια να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιτυχία» σημείωσε ο κ. Καραφύλλης, αναφέροντας επίσης πως φέτος ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνουν τον μεγάλο αριθμό ρίψεων τροφής για θηράματα, που είχαν επιβάλλει το έντονο κρύο και οι χιονοπτώσεις πέρυσι, παρόλο που πάλι έκαναν κάποιες ρίψεις, κυρίως στο βουνό.
 
Όμως ο πολύ μαλακός καιρός έφερε και μια μικρή πτώση στις άδειες, κάτι που ο κ. Καραφύλλης αποδίδει στο γεγονός ότι πολλοί κυνηγοί δυσαρεστήθηκαν, γιατί δεν κατέβηκαν αρκετά αποδημητικά πουλιά, με αποτέλεσμα λιγότερα θηράματα.
 
«Του χρόνου όμως πάλι θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις προηγούμενες χρονιές» συνεχίζοντας παράλληλα με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας των θηραμάτων και του περιβάλλοντος. Έτσι προχώρησαν σε συνεργασία με την πρυτανεία σε διάνοιξη δρόμων εντός της πανεπιστημιούπολης, ώστε να περπατούν πιο εύκολα ο κολχικός φασιανός και η πεδινή πέρδικα που κυκλοφορούν στην περιοχή, ενώ έκαναν και σπορά εντός των πανεπιστημίων. 

Πολλές δράσεις το επόμενο διάστημα 

Το επόμενο διάστημα πάντως δεν θα φέρει την απραξία στον Σύλλογο, μιας και τα μέλη του θα προχωρήσουν άμεσα σε δενδροφύτευση με δενδρύλλια που παραχωρήθηκαν για τη δράση αυτή από την Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ενώ θα ζητήσουν από το Δήμο Κομοτηνής και δύο μικρά κομμάτια, κοντά στις λίμνες του Φαναρίου, για τον ίδιο λόγο.
 
Επίσης θα συμπληρώσουν και δενδρύλλια στο χώρο του παλιού ΧΥΤΑ του Νέου Σιδηροχωρίου, όπου πέρυσι είχαν κάνει δενδροφύτευση, μεγαλώνοντας το κομμάτι που έχει ήδη φυτευτεί.
 
Επιπλέον στις 12 Μαρτίου ξεκινά η πρώτη αιμοδοσία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, η οποία θα διαρκέσει μια εβδομάδα, δημιουργώντας την τράπεζα αίματος τους.
 
Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 12 Μαρτίου, το όχημα της αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία, ενώ όλη την υπόλοιπη εβδομάδα κυνηγοί θα μπορούν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Κομοτηνής για να δίνουν αίμα, δημιουργώντας την τράπεζα αίματος του Συλλόγου, στην οποία φυσικά θα μπορεί να δίνει αίμα όποιος θέλει όλο το χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.