Ο Αγιος Βαλεντινος δεν «χτυπησε» το δημοτικο συμβουλιο

Λεκτικά «καρφιά» μεταξύ Πετρίδη – Καζάκου με αφορμή την κατάθεση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου, του οποίου δεν… προηγήθηκε απολογισμός!

Παραμονή της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς της Ημέρας των Ερωτευμένων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, με πρώτο θέμα συζήτησης την έγκριση ή μη του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου.
 
Ατυχής ενδεχομένως επιλογή από πλευράς του Δήμου, καθότι όπως διαφάνηκε από την συνεδρίαση, τόσο η διοίκηση του Δήμου, όσο και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις «κράτησαν» τα όποια συναισθήματα «αγάπης» για την ημέρα της εορτής. Η  «αγάπη» μπορεί να λοιπόν να έλειψε από την προχθεσινή συνεδρίαση, το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για το «πάθος» που υπήρξε διάχυτο, τόσο από τον δήμαρχο Κομοτηνής όσο και τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, προεξαρχούσης της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς η Πόλη» Φελίνας Καζάκου. Ως προς την υπεράσπιση του προγράμματος δράσης σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο, και ως προς την υποστήριξη της μη ύπαρξης κανενός αναπτυξιακού προγράμματος από πλευράς της κ.Καζάκου.
 
Η συζήτηση λοιπόν επί του θέματος έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αρκετές στιγμές εκνευρισμού, κυρίως από τον κ.Πετρίδη, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να καλείται να κατευνάσει τα πνεύματα, όπως και τελικά έγινε.
 
Παρόλα αυτά όμως κατά τη διάρκεια των πρώτων τοποθετήσεων τόσο της κ. Καζάκου που έλαβε τον λόγο πρώτη όσο και του δημάρχου που ακολούθησε, ακούσαμε εκφράσεις απείρου κάλλους τόσο από τους «εμπλεκόμενους» στον άτυπο αυτό διάλογο, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
«Θα γίνουμε Μαϊάμι!!!» είπε χαρακτηριστικά η κ. Καζάκου, σχολιάζοντας τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα για την ανάπλαση και την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής, με αρκετές προφανώς δόσεις χιούμορ, για να σχολιάσει με λίγα λόγια πως το νέο αυτό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, αλλά αποτελεί ένα πρόγραμμα copy paste έτοιμων προγραμμάτων. Πρόκειται για ένα  πολιτικό κείμενο από το οποίο όμως απουσιάζει το όραμα και οποιοσδήποτε σχεδιασμός, είπε, για να τονίσει επίσης πως δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει κανένας απολογισμός και αξιολόγηση των προηγούμενων πολιτικών αποφάσεων και διακηρύξεων της διοίκησης του Δήμου.
 
«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας σε σχέση με το πολιτικό σας μέλλον, δεδομένων και των όσων ακούγονται και διαμείβονται για τις επόμενες εκλογές» απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην αρχή της τοποθέτησής του απευθυνόμενος προς την κ. Καζάκου, στην οποία αφού επεσήμανε την ονομασία των «Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης», καθώς, όπως τόνισε, «δυσκολευτήκατε να πείτε γι’ αυτά», την κάλεσε να παραδεχτεί ότι επί του συγκεκριμένου ζητήματος ακολουθεί την κομματική γραμμή, συντασσόμενη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.
 
Ως προς την κριτική που του ασκήθηκε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού επιπέδου, ο κ. Πετρίδης είπε μεταξύ άλλων, πως αυτό μένει να κριθεί από τους πολίτες, δηλώνοντας ωστόσο πως «σαφώς δεν φέραμε τη Μούσχουρη», ενώ στο τέλος της τοποθέτησής του, απάντησε και στα περί προγράμματος copy  paste, τονίζοντας πως «το πρόγραμμα έχει copy paste, αλλά όχι σε πληρωμένα επιχειρησιακά σχέδια και καταστατικά κοινωφελών επιχειρήσεων που, όπως έχουμε δει στο παρελθόν, ξεχνούσαμε να αλλάξουμε ακόμα και τον τίτλο της δημοτικής επιχείρησης».
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έμειναν αμέτοχοι, στην όλη συζήτηση, με αρκετές φράσεις αντίστοιχου ύφους, χαρακτηριστικότερη των οποίων η «δεν είναι και πρωθυπουργός, δήμαρχος είναι» που ακούστηκε κατά την πρώτη τοποθέτηση της κ. Καζάκου.
 
Αυτά ως προς τα όσα διεμείφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν θα γραφτούν στα πρακτικά ή στα σχετικά ρεπορτάζ επί των αποφάσεων του σώματος, που αποδεικνύουν ότι μάλλον ο φτερωτός γεματούλης Βαλεντίνος μάλλον δεν πρόφτασε να δώσει το «παρών».
 
Ως προς τον σχολιασμό των ανωτέρω, συντασσόμενοι με τη λογική του συνόλου των προαναφερθέντων, βέβαια από διαφορετική σκοπιά, που λέει ότι οι πολίτες οφείλουν να κρίνουν, το αφήνουμε σε εσάς. Με την επισήμανση βέβαια, που μας υπενθύμισαν συνάδελφα μέσα, ότι η δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων τουλάχιστον από το ευρύ κοινό, δεν υπάρχει. Εδώ να υπενθυμίσουμε με τη σειρά μας το αίτημα της κ. Καζάκου για την  ζωντανή μετάδοση (live streaming) των συνεδριάσεων –κάτι που γίνεται ήδη στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ– που θα διασφαλίζει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών που το επιθυμούν. Αίτημα βεβαίως που μένει προς το παρόν στα ντουλάπια του Δήμου, καθότι το αίτημα κατατέθηκε στις 27/4/2017 με την τύχη της πορείας του προς το παρόν να αγνοείται.
 
Κρίμα όμως να χάνονται τέτοιες στιγμές!!! Και ιδίως εκείνες οι στιγμές που οι «αψιμαχίες» συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης αποκτούν καθαρά χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικού ύφους, με  πρόταγμα όχι το καλό του τόπου, άρα και τη συνεννόηση, αλλά με μοναδικό γνώμονα το, στην παλαίστρα των εντυπώσεων, ποιος θα επικρατήσει… Δυστυχώς, η ρητορεία και οι δισσοί λόγοι τείνουν να καλύψουν, να εξαφανίσουν δηλαδή, και τον πιο ουσιώδη τομέα της πολιτικής, αυτό του χώρου της τοπικής αυτοδιοίκησης!!! Δυστυχώς, δυστυχέστατα, αφού οι λόγοι σε καμιά περίπτωση, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, δεν παράγουν έργο, κι αυτό είναι που πρέπει πρώτα να θέτουν ως στόχο οι αυτοδιοικητικοί!!! Και αυτός είναι και ο μείζων λόγος που η εφημερίδα μας, στηρίζει με νύχια και δόντια την απλή αναλογική!!!Νισάφι πια με τις βολεμένες και τακτοποιημένες πλειοψηφίες, αλλά και τις τακτικές τους, συνειδησιακές, εφησυχαστικές, διαχειριστικές, αλαζονικά σίγουρες!!!Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.