Σε ιδρυση κεντρου διαμεσολαβησης προχωρα το ΕΒΕΡ

Εκδήλωση κοπής πίτας και απονομής τιμητικών πλακετών σε παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής

Την πίτα του έκοψε στις  11 Φεβρουαρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Ο «οικοδεσπότης», κ. Αντώνης Γραβάνης, πρόεδρος του ΔΣ με αφορμή την εκδήλωση αναφέρθηκε στην βαθιά οικονομική ύφεση που βιώνει ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια, με διογκωμένο δημόσιο χρέος και μειωμένο ΑΕΠ. Η χώρα αντιμετωπίζει τρομερές προκλήσεις ως προς την απασχόληση, υπογράμμισε, μιας και οι συνθήκες που επικρατούσαν ως τώρα δεν ευνοούσαν την επιχειρηματικότητα.
 
Οι επιχειρήσεις καθημερινά «ακροβατούν», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποτελούν, ωστόσο, την «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και τον στυλοβάτη των εθνικών οικονομιών». Τα Επιμελητήρια διαχρονικά αποτελούν τους δημόσιους φορείς που έχουν σκοπό την προστασία και ανάπτυξη των επαγγελμάτων στην περιοχή που δρουν ενώ το ΕΒΕΡ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, απαριθμεί περί τα 5.000 μέλη.

Ψηφιακή έναρξη ατομικών επιχειρήσεων και μετατροπών

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ιδρυθεί κέντρο διαμεσολάβησης για εμπορικές και αστικές διαφορές, είπε θέλοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τις δράσεις του, δημιουργώντας μία λίστα εμπειρογνωμόνων για εμπορικές διαφορές και ολοκληρώνοντας τις ψηφιακές του υπηρεσίες. Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής έναρξης ατομικών επιχειρήσεων και μετατροπών, προσέθεσε, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στους χώρους του Επιμελητηρίου. 

Μηνύματα στήριξης της επιχειρηματικότητας από τους παριστάμενους

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ο οποίος προέτρεψε το ΕΒΕΡ να καλλιεργήσει την ενότητα μεταξύ των μελών του και συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν παράγοντες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής της περιοχής, όπως οι  βουλευτές Ροδόπης, κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο οποίος συνεχάρη το ΕΒΕΡ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας που έχει υποστεί πολλές δυσκολίες και τόνισε την σημαντικότητα της ενεργοποίησης της κοινωνίας μας για έξοδο από την δεινή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει, αλλά και ο κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, που έκανε λόγο για την προσωπική του εμπειρία, όντας και ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας επί πολλά χρόνια, όπως δήλωσε.
 

Την ανάγκη σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό τόνισε ο Περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος. Είναι απαραίτητο να επιτευχθεί συνεργασία ανάμεσα στο ΕΒΕΡ με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου, έκρινε, καθώς και να αναπτυχθεί ο τουρισμός βάσει αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα αξιοποιήσει τα πολιτιστικά μνημεία και τα πανέμορφα τοπία της Ροδόπης, μετατρέποντάς την σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
 
Την αξία της συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων ανέδειξε με την σειρά του τον λόγο παίρνοντας ο κ. Γιώργος Πετρίδης, δήμαρχος Κομοτηνής, αφότου συνεχάρη το νέο διοικητικό συμβούλιο για την εκλογή του. Την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου στα μέλη του ΕΒΕΡ ανακοίνωσε με την σειρά της η πρόεδρος, κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, ευχόμενη ένα ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο έτος με υγεία.
 

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, κ. Ανέστης Βαφειάδης και ο δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών, Γιάννης Σταυρίδης που ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους τους επαγγελματίες, καθώς και η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, πολιτευτής της ΝΔ.
 
Μετά την κοπή της πίτας ο κ. Αντώνης Γραβάνης μαζί με κάποια εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου απένειμαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά σε παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής της περιοχής μας, όπως εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, αλλά και νέους επαγγελματίες που εγγράφθηκαν στα μητρώα του Επιμελητηρίου μες στο 2017.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.