Προβολη ταινιας με πολλες εκπληξεις απο τους γονεις του 10ου Νηπιαγωγειου

Καθήλωσε στην οθόνη τους μικρούς σινεφίλ

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής βρέθηκαν στο Στέκι ης Πολιτισμικής Κίνησης για να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους βλέποντας κινηματογράφο. Είναι η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση της κινηματογραφικής λέσχης του νηπιαγωγείου, που κάνει «δειλά δειλά» τα πρώτα της βήματα, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι γονείς.
 
Και, ενώ κανείς θα περίμενε να δει μία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων οι κ.κ. Χριστίνα Σόφτα, πρόεδρος του Συλλόγου και Ελευθερία Κυρέζογλου, Γεωργία Σβιντρίδου, Μαρίκα Πουρνάρα, τακτικά μέλη του εξηγούν γιατί επέλεξαν ένα βουβό, συναισθηματικό έργο του πρώιμου κινηματογράφου, το «Τhe Kid» με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Τσάρλι Τσάπλιν.
 

«Ένας αλήτης του δρόμου βρίσκει παρατημένο, στα σκουπίδια, ένα βρέφος και δίχως να ξέρει τι να το κάνει, το παίρνει σπίτι», είπαν αναφερόμενες στην υπόθεση, «πέντε χρόνια αργότερα, ο αλήτης και το μικρό χαμίνι, παλεύουν να βγάλουν μαζί τον επιούσιο και μέσα στην φτώχια τους καταφέρνουν να ζουν ευτυχισμένοι».
 
Οι γονείς θέλησαν να ξεφύγουν από τα καθημερινά και τετριμμένα προγράμματα που προσφέρει η τηλεόραση, όπως τόνισαν, και να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την μαγεία του ασπρόμαυρου μίας άλλης εποχής, μεταφέροντάς το στο πολύχρωμο σήμερα.
 
«Σκεφθήκαμε πως η ταινία θα είναι πιο προσιτή, μιας και σε αυτήν συμμετέχει ένα μικρό παιδί», έκριναν, «ενώ περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα ανθρωπιάς, μιας και δείχνει πώς κάποιος με λιγοστούς πόρους, αλλά καλή καρδιά και ανθρωπιά γίνεται θυσία για να σώσει ένα παιδί, που δεν είναι καν δικό του».
 
Έτσι, τα μέλη του ΔΣ ντυμένα με καπέλα και μουστάκι Σαρλό υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους. Το πείραμα πέτυχε, ενημέρωσαν ευχαριστημένοι οι γονείς και οι μικροί μαθητές καθηλώθηκαν στην οθόνη.

Φυσικά βοήθησε το σπιτικό ποπ κορν της κ. Γεωργίας Σβιντρίδου που σερβιρίστηκε μέσα σε πολύχρωμα καπέλα, ενώ η βραδιά έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, μιας και στο τέλος της προβολής μοιράστηκαν σαν δώρο στα παιδιά μαυροπίνακες με κιμωλία και σφουγγάρι για να ζωγραφίσουν τον Τσάρλι Τσάπλιν. 

Γονείς και παιδιά διασκεδάζουν παρέα 

Οι δράσεις του Συλλόγου, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Τα δραστήρια μέλη φροντίζουν να περνούν καλά μαζί με τα παιδιά τους σε μία πόλη που, σύμφωνα με τη γνώμη τους, δεν προσφέρει πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες.
 
«Με το να συναντιόμαστε μονίμως σε κάποιον παιδότοπο, παιδιά και γονείς διασκεδάσουν ξεχωριστά», υπογράμμισαν, «με κοινές δραστηριότητες μπορούμε να περάσουμε ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο για όλη την οικογένεια» εξήγησαν.
 
Έτσι, συνέχισαν αναφερόμενες ενδεικτικά σε κάποιες ακόμη δραστηριότητές τους, στον χώρο του 10ου Νηπιαγωγείου μπορεί κανείς να βρει μία πλούσια βιβλιοθήκη που στα ράφια της φιλοξενεί παιδικά βιβλία με πολύχρωμες εικόνες. Το κάθε παιδί, μπορεί να φέρει από το σπίτι του τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και να πάρει κάποιο άλλο που άρεσε σε έναν συμμαθητή του.
 
Επίσης τα μέλη του συλλόγου θεωρούν πολύ σημαντικό να συζητούν όλοι μαζί καίρια θέματα γύρω από την ανατροφή των παιδιών σε αυτήν την ηλικία. Υπό αυτό το σκεπτικό, διοργάνωσαν πρόσφατα μία διάλεξη με ελεύθερη είσοδο για όλους τους γονείς της πόλης σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς στην νηπιακή ηλικία. «Πιστεύουμε πως είναι καλό οι γονείς να έχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση», τόνισαν, «θέσαμε, λοιπόν, επί τάπητος σοβαρά ζητήματα σε συνεργασία με ειδικούς».
 
Όσο για τα σχέδιά τους για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, θα τηρήσουν, όπως είπαν, το παραδοσιακό έθιμο, στήνοντας μπάρμπεκιου στην αυλή του σχολείου, ενώ ετοιμάζουν και αποκριάτικη εκδήλωση με παράσταση τσιρκοθεάτρου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.