«Ανοιγονται» στα εκπαιδευτικα εργαλεια οι μαθητες του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης (+Video)

Μουσική υποδοχή σε 22 μαθητές και καθηγητές από Σουηδία, Ιταλία και Τουρκία - Στην έναρξη του προγράμματος Technology and IC TinEducation

Με μελωδίες από όλο τον κόσμο υποδέχτηκαν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου τα παιδιά τριών σχολείων από τη Σουηδία, την Ιταλία και την Τουρκία που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας για μία εβδομάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλοTechnology and IC TinEducation. 

Το σχολείο φέτος έχει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Εrasmus+, διάρκειας δύο ετών, με το δεύτερο να είναι το «Mobile applications to ease learning for students». Στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι οι μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά τα εργαλεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τις πρακτικές δεξιότητες σχετικές με τον σχεδιασμό μίνι μαθημάτων, τα ψηφιακά εργαλεία, τα ηλεκτρονικά κουίζ, τα ψηφιακά έργα τέχνης, τα κίνητρα, τα σχολικά αποτελέσματα. Παράλληλα αναμένεται να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των έργων, να εξοικειωθούν με την έννοια της ετερότητας και να διδαχθούν τις αξίες της ανοχής, του αμοιβαίου σεβασμού και της αποδοχής.
 
Στην Κομοτηνή βρίσκονται από τη Δευτέρα παιδιά από το σχολείο της Σουηδίας Jättestensskolan, της Τουρκίας Arkas Narlidere Meslekive Teknik Anadolu Lisesi και της Ιταλίας Istituto Omnicomprensivo “N. Scarano “, με τα παιδιά να φιλοξενούνται από οικογένειες παιδιών του σχολείου, αποκτώντας μια καλύτερη γνώση της περιοχής και της χώρας μας.
 

 

18 μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο 

Στην Κομοτηνή φιλοξενούνται συνολικά 22 μαθητές και καθηγητές από τις τρείς χώρες του προγράμματος, σημείωσε ο κ. Κώστας Αραμπατζόγλου, συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, που ασχολείται με αυτά από το 2012, όταν πήραν το πρώτο πρόγραμμα Comenius, και στη συνέχεια με τα E-Twinnings.
 
Σκοπός του προγράμματος, ανέφερε, είναι να διδάξουν στα παιδιά τη χρήση των νέων τεχνολογιών ως εργαλεία στην εκπαίδευση, με τα παιδιά να δουλεύουν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ως δάσκαλοι, ώστε να διδάξουν τους μαθητές που έχουν έρθει από το εξωτερικό τις αντίστοιχες εφαρμογές επάνω στα μαθηματικά, την λογοτεχνία, την τέχνη, τα καλλιτεχνικά και σε διάφορες εφαρμογές σε πρωτοποριακά προγράμματα στην ΕΕ.
 

Κάθε μέρα έχουν και μια διαφορετική δραστηριότητα, ενώ την Πέμπτη, με την ευκαιρία της παρουσίας τους, θα πραγματοποιηθεί μια μονοήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας μέχρι τους Φιλίππους, ώστε να γνωρίσουν τους «θησαυρούς» της περιοχής.
 
Και τα δύο προγράμματα περιλαμβάνουν μια κινητικότητα συνολικά 26 μαθητών και καθηγητών, με μια δυνατότητα ευελιξίας όσο αφορά τον αριθμό των ατόμων ανάλογα και με τις δυνατότητες.
 
Η προθυμία για τη συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, για αυτό και οι μαθητές που συμμετέχουν επιλέχθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια και είναι οι ίδιοι και για τα δύο προγράμματα, σημείωσε ο κ. Αραμπατζόγλου, και λήφθηκαν υπόψη το γλωσσικό επίπεδο, το επίπεδο των γνώσεων των παιδιών στις νέες τεχνολογίες, αλλά και τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων που έδωσαν για να επιλεγούν, με όλες αυτές τις παραμέτρους να αναλύουν οι καθηγητές στην πρώτη τους συνάντηση, ώστε στη συνέχεια να γίνει η επιλογή, που για το Μουσικό Σχολείο σήμαινε 18 μαθητές.
 

«Προτιμήσαμε να τους έχουμε και στα δύο προγράμματα, προκειμένου να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους μεταξύ των δύο προγραμμάτων, γιατί θα λειτουργήσουν ως αναμεταδότες μετά» σημείωσε.
 
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Τριβέντο της Ιταλίας, όπου θα ταξιδέψει μια ομάδα πέντε μαθητών και συνοδών, με κάθε μεταφορά και μετακίνηση σε κάθε χώρα να έχει διαφορετικά αντικείμενα, και φυσικά διαφορετικούς μαθητές.
 
«Θέλουμε  να δώσουμε σε όλους τους μαθητές μας την εμπειρία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γιατί δεν είναι μόνο η γνώση, αλλά απώτερος σκοπός είναι η κουλτούρα και η ανταλλαγή του τρόπου ζωής που έχει η κάθε χώρα» σημείωσε, τονίζοντας τη σημασία του να μένουν οι μαθητές με τις οικογένειες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ώστε να εμβαθύνουν σε αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.