«Γκαζωνουν» για το καρναβαλι στην Κομοτηνη

Συνάντηση για την καλύτερη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, που θέλουν να μετάσχουν στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.
 
Σκοπός της συνάντησης, σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, είναι να είναι ακόμη πιο μαζικές και ακόμη πιο πετυχημένες οι τέσσερις ημέρες των φετινών εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 8 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστούν στις 9 και τις 10 του ίδιου μήνα ενώ στις 17 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη μαθητική παρέλαση που γίνεται σε συνεργασία με τους συλλόγους των σχολείων.
 
«Κάναμε ένα κάλεσμα για να έρθουν όσοι μπορούν στο χώρο, να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό και να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για τις Απόκριες» σημείωσε, τονίζοντας πως «η περυσινή εμπειρία έδειξε πως ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει και όταν είναι πιο καλά οργανωμένα τα πράγματα θα πάνε και καλύτερα».
 
Έτσι λοιπόν, ως προς τις αλλαγές, το πρώτο πράγμα που εντοπίστηκε, και θα αλλάξει, είναι η διαδρομή της πορείας, μιας και δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα στη Βενιζέλου, όπου λόγω της στενότητας υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα οι πρώτοι να έχουν φτάσει στην πλατεία, ενώ άλλοι δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα. Ταυτόχρονα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και για τους διερχόμενους στη Βενιζέλου.
 
Για αυτό και για να υπάρξει καλύτερη ροή, θα αλλάξουν τη διαδρομή, την οποία θα ενισχύσουν, με ηχεία σε δέκα τουλάχιστον σημεία για να υπάρχει πλήρης ηχητική κάλυψη σε όλη τη διαδρομή. 

Προσελκύει συλλόγους από άλλες πόλεις η Κομοτηνή 

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm» ο κ. Σταύρος Πάττας, πρόεδρος του Συλλόγου trelacademy.kom σημείωσε πως το ξεκίνημα που έκαναν μαζί με τον σύλλογο Εβριτών πριν από δύο χρόνια, το αγκάλιασε ο Δήμος Κομοτηνής, και κάνει μια προσπάθεια να το αναλάβει, όπως και θεωρεί πως πρέπει. «Για εμάς είναι ό,τι καλύτερο, να το στηρίξουμε οργανωτικά, αλλά από επάνω να είναι ο Δήμος, γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορεί να ενώσει όλους τους συλλόγους, όλους τους ανθρώπους της πόλης μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 
Ανέφερε δε πως η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον χώρο μπροστά στη Λέσχη Κομοτηναίων, θα περάσει από τη Δημοκρίτου, θα μπει στην Ορφέως και θα συνεχίσει στην πλατεία, όπου θα συγκεντρωθούν όλοι, βελτιώνοντας, κατά τον ίδιο, την περυσινή παρέλαση.
 
Βέβαια από χρόνο σε χρόνο βελτιώνεται αυτή η προσπάθεια, που ακόμα βρίσκεται στα σπάργανα, και βήμα βήμα θεωρεί πως θα τα καταφέρουν.
 
Σημείωσε δε πως και φέτος θα έχουμε συμμετοχή στην παρέλαση από άλλες πόλεις, με ένα σύλλογο από τις Σέρρες και τουλάχιστον δύο συλλόγους από την Ξάνθη, ενώ ευελπιστούν ότι σιγά σιγά θα προσελκύσουν και άλλους.
 
«Θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο πολύ ενωμένοι για κάτι  και θεωρώ πως όλα είναι έτοιμα για το πάρτι» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Πάττας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.