Ερημια, φοβος, απογοητευση, παντελης… αμφισβητηση της πολιτικης και μια νεα… πλουτοκρατια

Δεν γνωρίζουμε αν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής, κυκλοφορούν εκτός των γραφείων τους, στις πόλεις, τους οικισμούς, στις γειτονιές.
 
Γιατί αν κυκλοφορούσαν, βλέποντας, γρήγορα θα έπρεπε να ξανακλειστούν στο καβούκι τους, για όσα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί σε βάρος της χώρας και του λαού της, τη συναινέσει του λαού, αφού αυτός, μέσω εκλογών, επιλέγει.
 
Μια βόλτα έτσι και μόνον στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής –κέντρο υποτίθεται της ζωής και της οικονομίας της πόλης– με τα τόσα ξενοίκιαστα ισόγεια καταστήματα είναι ικανή να περιγράψει την κατάσταση της οικονομίας μας σήμερα, και μάλιστα πολυεπίπεδα. Γιατί ναι μεν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της πλατείας μπορεί να μην άλλαξαν συνείδηση ως προς τo το ύψος των ενοικίων, αλλά και οι επιχειρούντες αυτή τη στιγμή ψάχνουν για ενοίκια επιβίωσης.
 
Αλλά το δραματικότερο στοιχείο δεν είναι αυτό… Το δραματικότερο είναι η καθολική εγκατάλειψη ακινήτων υπηρεσιών για τα οποία δαπανήθηκαν πόροι, ζεστό, εθνικό και ευρωπαϊκό χρήμα και σήμερα χάσκουν εγκαταλειμμένα με ένα μόνο δωμάτιο εν χρήσει και παρκαρισμένο ένα απ’ έξω αυτοκίνητο. Τι κτηνιατρικοί Σταθμοί, τι Αγρόκτημα Αιγείρου, τι ΚΕΓΕ, τι…, τι…, όλα εγκαταλελειμμένα στην ερημία της κρίσης…
 
Κι από την άλλη, η Δαμόκλειος Σπάθη των Τραπεζών, τα χρέη των οποίων από ιδιωτικά έγιναν δημόσια, και οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει το άγριο ξεκλήρισμα των αχαμνών νοητικά και ηλιθίων, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιχειρηματιών που τις θεώρησαν συνεργατικό θεσμό της οικονομίας και δανείστηκαν τάχα για να αναπτυχθούν.
 
Κι ας ήξεραν οι παλιότεροι, οι προσφυγικής καταγωγής πληθυσμοί π.χ. που έζησαν πρόωρα αυτό το κράτος, ότι κάθε δάνειο και κάθε τραπεζικός δανεισμός στην Ελλάδα γίνεται θηλιά και σε πνίγει… Ποιος άκουγε τους μεγαλύτερους όμως τότε; Εξάλλου και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα προσφυγικά δάνεια, έχαναν την περιουσία που τους είχε εκχωρηθεί για την πρώτη εγκατάστασή τους…
 
Το ζήτημα όμως σήμερα άλλο είναι… Κι ας λένε τα «παπαγαλάκια» που κάθε φορά «βρωμίζουν» τον δημόσιο βίο άλλα!!! Οι τράπεζες το χρέος των οποίων, όπως προαναφέραμε έγινε από ιδιωτικό δημόσιο, αυτή τη φορά, όπως απολύτως κατανοητό και διαυγές είναι, θα πάρουν τα αξιόλογα ακίνητα των χρεωμένων επιχειρηματιών, αξιοποιώντας τη νέα ευκαιρία, να παράξουν μια νέα γενιά πλουσίων ακινητούχων, μια νέα «αστική τάξη», πουλώντας τα σ’ αυτούς κοψοχρονιά και κατά τα συμφέροντά τους.
 
Το φαινόμενο δεν είναι νέο στη χώρα. Το 1941 επί γερμανικής κατοχής στην Αθήνα, τα καλά σπίτια άλλαξαν εν μια νυκτί χέρια και αγοράστηκαν με κανονικά χαρτιά από συμβολαιογράφους από μαυραγορίτες και δοσίλογους, που τ’ αγόραζαν για δυο σακιά αλεύρι…
 
Η νέα γενιά ακινητούχων των νέων ιδιοκτητών της χώρας και μιας χούφτας νέων συμφερόντων είναι ήδη επί θύραις… Χωρίς κανενός είδους ενδοιασμούς, από μια αριστερή μάλιστα κυβέρνηση, με καθαρή, καθαρότατη νεοφιλελεύθερη πολιτική!!!
 
Λέτε αλήθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην το γνωρίζει; Εδώ κάθε κοινός νους και το αντιλαμβάνεται και το βλέπει, παρά τον γκεμπελικό ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα, που δεν είναι καν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης … Δελτία οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων ναι είναι, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης γενικά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.