Βελτιωνει την υγεια κατοικων απομακρυσμενων περιοχων το ΚΕΜΕΑ

Με σύστημα προσωπικών συστημάτων παρακολούθησης υγείας για συγκεκριμένους ασθενείς σε απομακρυσμένα σημεία

Σύστημα προσωπικών συστημάτων παρακολούθησης υγείας υλοποιεί το ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στη διασυνοριακή περιοχή.
 
Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Interreg, στο οποίο το ΚΕΜΕΑ είναι επικεφαλής εταίρος, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή, σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, τονίζοντας πως θα δώσει το παρών ο Δήμαρχος του Κίρτζαλι, που είναι ένας από τους εταίρους του έργου, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων φορέων που συμμετέχουν, όπως η ΚΕΔΕ.
 
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα κινηθεί λίγο πάνω από τις 600.000 ευρώ, και θα αγοραστούν συστήματα παρακολούθησης υγείας, τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν όποιον έχει πρόβλημα υγείας.
 
Έτσι μπορεί κάποιος να ελεγχθεί, ώστε αν χρειαστεί, να παρακολουθηθεί και να δοθούν συμβουλές υγείας απομακρυσμένα.
 
Ακόμα βέβαια δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος, όμως θα γνωρίζουμε περισσότερα μετά την πρώτη συνάντηση.
 
 

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

 
 
Κύριος στόχος του έργου είναι να διερευνηθεί, σχεδιαστεί και εφαρμοστεί μία καινοτόμα, εύχρηστη, ιδιαίτερα αποδοτική και διαδραστική φορητή εφαρμογή για την παρακολούθηση της υγείας ασθενών.
 
Το έργο θα προσπαθήσει δε να βελτιώσει, χρησιμοποιώντας τεχνικές της τηλεϊατρικής, την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και επείγουσα περίθαλψη, ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτες κοινότητες στη διασυνοριακή περιοχή.
 
Το προσωπικό σύστημα παρακολούθησης υγείας, μέσω συσκευής που υποστηρίζει βίντεο, θα επιτρέψει σε ασθενείς που δεν είναι κλινήρεις να έχουν απομακρυσμένη παρακολούθηση της υγείας τους, να έχουν συνεχή αυτοέλεγχο και να μπορούν να έχουν απευθείας επαφή από οπουδήποτε μέσω δικτύων επικοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.