Την αρχη μιας νεας χρονιας με εμπνευση και δημιουργια γιορτασε το Europe Direct Κομοτηνης

Έκοψε την βασιλόπιτά του, μαζί με τους εθελοντές, του συνεργάτες και τους φίλους του Κέντρου, «εγκαινιάζοντας» μια ακόμα καλύτερη τριετία

Μια γιορτή αφιερωμένη στους νέους της πόλης, Κομοτηναίους αλλά και φοιτητές, ήταν η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 16 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του κέντρου.
 
Παρουσία κυρίως των πρωταγωνιστών του, ήτοι της φοιτητιώσας νεολαίας, εθελοντών του κέντρου, μελών της Elsa Κομοτηνής, του Νεανικού Τμήματος της Αντιπροσωπείας Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, των νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, μαθητών, φίλων και συνεργατών του Κέντρου, καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, πλειάδα δημοτικών συμβούλων, του διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργου Φιλιππίδη, του προέδρου του Α.Σ. «Ηρόδικος» κ. Μιχάλη Ραγκούση και πολλών άλλων. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Εξαγοράστε τον χρόνο σας δημιουργικά, με σπουδαία έργα πολιτισμού» 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, δίνοντας έπειτα το δικό του μήνυμα στα μέλη του Κέντρου και παροτρύνοντάς τους να «συνεχίσετε με την ίδια ζέση και τον ίδιο δυναμισμό να αγαπήσετε τον τόπο αυτόν, που όσοι είστε φοιτητές δεν θα ξεχάσετε ποτέ».  
 

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κάλεσε τους εθελοντές του κέντρου να  αξιοποιήσουν και να «εξαγοράσουν» τον χρόνο τους δημιουργικά, με σπουδαία έργα πολιτισμού, μέσα από τα οποία θα αφήσουν το στίγμα τους.  «Ο κόσμος έχει ανάγκη από τους νέους, από το καθαρό τους πνεύμα, την ανιδιοτέλεια και τον δυναμισμό τους» τόνισε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως «η Κομοτηνή είναι μία τυχερή πόλη, γιατί στα σπλάχνα της  έχει το Πανεπιστήμιο μας, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να ομορφαίνουν την πόλη με την παρουσία τους και τα έργα των χειρών τους». 

Συνεχίζει για τρία ακόμα χρόνια το Europe Direct Κομοτηνής 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η επικεφαλής του Κέντρου κ. Λουίζα Σαλτσίδου, η οποία ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων και των συνεργατών του Κέντρου, επισημαίνοντας πως και φέτος το Europe Direct Κομοτηνής έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία των Κέντρων στην Ελλάδα, ανανεώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια. Ξεχωριστό ευχαριστώ κράτησε για τους εθελοντές του Κέντρου, για τις ιδέες, την ενέργεια και τη συμμετοχή τους, καθώς όπως τόνισε «με αυτά τα εφόδια αναλαμβάνετε και φέρετε εις πέρας πρωτοβουλίες και δράσεις με αντίκτυπο στην τοπική μας κοινωνία». 

Συγκινησιακά φορτισμένη έκπληξη στην «μέντορα» της καρδιάς τους 

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ επεφύλασσαν όμως και οι εθελοντές του Κέντρου για την κ.Σαλτσίδου απονέμοντάς της μία αναμνηστική πλακέτα , εν είδει ευχαριστώ για την στήριξη και τα εφόδια που τους προσφέρει. Η ίδια ιδιαίτερα συγκινημένη δέχτηκε την πλακέτα, ευχαριστώντας τους όλους και στη συνέχεια έκοψε την πίτα ευχόμενη  «το 2018 να είναι ένα έτος γεμάτο χαρά, έμπνευση, δημιουργία, νέες ιδέες και πολλές δράσεις με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία».
 

Ακολούθησε μία μικρή γιορτή, υπό την μουσική επιμέλεια του Νίκου Οικονομίδη, που αποτέλεσε και το καλύτερο έναυσμα για μία χρονιά γεμάτη δημιουργία και χαμόγελα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.