Μεσα στο Φεβρουαριο η αποφαση για τη ΣΕΚΑΠ

Για την αναστολή της είσπραξης του προστίμου 44 εκατομμυρίων ευρώ

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής για την αίτηση αναστολής  των εισπρακτικών μέτρων κατά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία συζητήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.
 
Να θυμίσουμε ότι σε βάρος της καπνοβιομηχανίας έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) που καταλογίσθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2008.
 

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι της εταιρείας, για να δηλώσουν τη στήριξή τους προς αυτή, ενώ στο χώρο βρέθηκαν και αρκετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι εμπορικών και εργασιακών συλλόγων, ενώ το παρών έδωσαν και οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη.
 
Την εταιρεία εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που σημείωσε πως συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η αίτηση, και ο ίδιος μαζί με τους συναδέρφους του ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής.
 
Παράλληλα αντέκρουσαν τις θέσεις που έχει διατυπώσει το τελωνείο Ξάνθης εναντίον της αίτησης αναστολής, υπογραμμίζοντας πως το δημόσιο συμφέρον απαιτεί ακριβώς να γίνει δεκτό το αίτημά τους, μιας και το δημόσιο συμφέρον δεν είναι μόνο το χρηματικό, αλλά και η κοινωνική και εθνική διάσταση του προβλήματος.
 

Η πρόεδρος τους δήλωσε ότι η απόφαση θα εκδοθεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ στο μεταξύ διατηρείται και η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε προ μερικών ημερών.
 
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, προσδοκώντας πως θα γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής, ενώ έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείο Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.