Αγωνας για να ανασχεθει η δυσμενης μοριοδοτηση σχολικων μοναδων στη Ροδοπη

Συμμάχους τους τρείς τοπικούς βουλευτές θέλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης, ώστε να μην ισχύσει η αρνητική αλλαγή της μοριοδότησης στα σχολεία

Επαφές με τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν αυτή την περίοδο τα μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης, προσπαθώντας να ανασχέσουν την ιδιαίτερα αρνητική αλλαγή της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Ροδόπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λύκεια Ξυλαγανής, Ιάσμου και Σαπών που πλέον δεν θεωρούνται απομακρυσμένα.
 
Μάλιστα όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, οι τρείς βουλευτές Ροδόπης φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και θα πιέσουν ώστε η τελική μοριοδότηση του υπουργείου, που δεν έχει δημοσιευτεί, να διορθώσει αυτές τις αδικίες.
 
Επιπλέον αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, όπου θα γίνει αποτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την παιδεία, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, καθώς και τις άλλες αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
 

Ισοπεδωτική η μοριοδότηση

 
Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης, οι αναμοριοδοτήσεις των σχολικών μονάδων αποτελούν ένα φλέγον θέμα τόσο για την περιοχή μας, όσο και για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, την οποία, σημείωσε χαρακτηριστικά, «ισοπεδώνει».
 
«Εμείς διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση του υπουργού Παιδείας, όσο αφορά τα δυσπρόσιτα, και τις νέες μοριοδοτήσεις στην Περιφέρειά μας, που έχει κατά την προσωπική μου άποψη ταξικό χαρακτήρα» ανέφερε, για αυτό και θα προχωρήσουν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων γονέων.
 
Ο κ. Βασιλειάδης στήριξε την άποψή του στο γεγονός ότι ανάλογα με τη μοριοδότηση της σχολικής μονάδας, συνίσταται και ο αριθμός των ολιγομελών τμημάτων στις ομάδες προσανατολισμού και στα ΕΠΑΛ στα τμήματα, τις ειδικότητες και τους τομείς.
 
Αυτό σημαίνει ότι θα χτυπηθούν περισσότερο τα περιφερειακά σχολεία, όπως τα λύκεια Ιάσμου, Ξυλαγανής και Σαπών, όπου επειδή δεν θα καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών, ή θα οδηγηθούν ή σε άλλη κατεύθυνση, ή θα πρέπει να ταξιδεύουν μέχρι την Κομοτηνή.
 
«Η εργατική οικογένεια θα χτυπηθεί άμεσα, με πολλούς και διάφορούς τρόπους, και τα σχολεία της Ροδόπης και όλης της περιφέρειας δεν θα αποτελέσουν κίνητρο για τους αναπληρωτές αλλά και τους μόνιμους καθηγητές, ώστε να έρθουν και να διοριστούν στη δική μας Περιφέρεια» αφήνοντας τα σχολεία κενά μέχρι το Δεκέμβριο, από όπου και θεωρεί πως φαίνεται η ταξικότητα του προβλήματος.
 
 

Συναντήσεις και ενημερώσεις

 
Η ΟΛΜΕ έχει εκφράσει ήδη τη διαφωνία της με την πρόταση του Υπουργού, ενώ η τοπική ΕΛΜΕ προχωρά στην ενημέρωση των τοπικών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των αρμόδιων Δημάρχων.
 
Ήδη έχουν κλείσει συναντήσεις με τους Δημάρχους Μαρωνείας Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, ώστε να αναλάβουν και αυτοί, μέσω των δικών τους αρμοδιοτήτων και διαύλων, να πιέσουν για το θέμα αυτό την κεντρική κυβέρνηση.
 
Επίσης ο κ. Βασιλειάδης θεωρεί πολύ θετικό ότι οι τρείς βουλευτές της Ροδόπης, ο κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έχουν ενημερωθεί, συμφωνούν με τις προτάσεις τους και τις έχουν υιοθετήσει, και αυτό που απομένει είναι να συγχρονιστούν όλοι για να παλέψουν ενάντια αυτών των προτάσεων, που πολύ φοβάται ότι αν δεν υπάρξει πίεση θα είναι και οι τελικές.
 
Όσο για τους τρόπους αντίδρασης σε αυτό το θέμα αλλά και στα άλλα προβλήματα της παιδείας, ήδη υπάρχει πρόταση για την συνεδρίαση του Σαββάτου να δοθεί η δυνατότητα στην ΟΛΜΕ να προκηρύξει μια 24ωρη απεργία.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.