«Εκει που τα τραπεζακια δεν ξαναφυτρωνουν…»

Με τσιμεντένιες κατασκευές γέμισε η Νομική Σχολή

Γυρνώντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων πίσω στην Κομοτηνή, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής ΔΠΘ διαπίστωσαν πως σε διάφορα σημεία της Σχολής τους έχουν, πλέον, τοποθετηθεί κάποιες τσιμεντένιες κατασκευές.
 
Ο σκοπός τους; Με μία πρώτη ματιά εύκολα διαπιστώνει κανείς πως εξυπηρετούν ανάγκες αισθητικές – αν και η καλλιτεχνική αξία τους μάλλον διχάζει -. Μιας και, όπως είναι ήδη γνωστό, η Νομική Σχολή απομάκρυνε πρόσφατα και μετά από αίτημα κάποιων παρατάξεων αφίσες και τραπεζάκια, οι ογκώδεις αυτές κατασκευές γεμίζουν πλέον έναν αρκετά μεγάλο χώρο που έμεινε άδειος και κενός…
 
Το ζήτημα απασχόλησε και στο παρελθόν την φοιτητική κοινότητα μιας και είχε προκαλέσει – όπως είναι και αναμενόμενο για τα ελληνικά δεδομένα – οξείες αντιπαραθέσεις, με κάποιους τότε να χαρακτηρίζουν την απομάκρυνση των τραπεζιών ως  «πολέμια στο ιερό έργο αφύπνισης και πολιτικής ενεργοποίησης των φοιτητών».
 

Επομένως, με τις φοιτητικές εκλογές να πλησιάζουν, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι νέες κατασκευές θα αποτρέψουν όσους θελήσουν να επαναφέρουν τα τραπεζάκια και τις αφίσες στον χώρο του Πανεπιστημίου.
 
Δεν είναι λίγοι αυτοί που, όπως είπαν, αντιδρούν μιας και θεωρούν αυτονόητο ένα πανεπιστήμιο προσεγμένο. Διαφωνούν, εξήγησαν, με την τοποθέτηση τραπεζακίων και αφισών από παρατάξεις που υποβιβάζει και δείχνει ασέβεια προς τον χώρο του Πανεπιστημίου. Το πρόβλημα σχετίζεται, υποστήριξαν, πιο γενικά με την νοοτροπία που υπάρχει πίσω από την παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και τη λογική του «μπορούμε να κάνουμε τα πάντα παντού, χωρίς όρια και χωρίς σεβασμό προς το Πανεπιστήμιο».
 
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και οι «επαναστάτες» που αντιστέκονται στην απόφαση της Σχολής. Άλλωστε λίγο καιρό αφού απομακρύνθηκαν όλα τα τραπεζάκια, υπήρξε, όπως φαίνεται, φοιτητική παράταξη που επανέφερε σχεδόν αμέσως το δικό της…
 
Ας ελπίσουμε τα τραπεζάκια της Νομικής να μην μετατραπούν για άλλη μία φορά σε πεδίο σύγκρουσης των φοιτητικών παρατάξεων… X.K.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.