Ανακαλυπτοντας ξανα τη μαγεια των Χριστουγεννων

«Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων» βρέθηκε στην Κομοτηνή σε μια μοναδική παρουσίαση

Τις περιπέτειες του βασιλιά Λαοδάμα, που έκλεψε την μαγεία των Χριστουγέννων, και των κατοίκων της Εξάπολης, γνώρισαν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή μέσα από το παιδικό παραμύθι «Ο Βασιλιάς που έκλεψε τη Μαγεία των Χριστουγέννων».
 
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών, με τη στήριξη και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κομοτηνής, ο συγγραφέας κ. Βασίλης Δερμεντζής, μαζί με την κ. Βασιλική Περβανά, υπό τη μουσική συνοδεία των κ. Χριστίνα Αποστολίδου και κ. Δημήτρη Σβυντρίδη, ξεδίπλωσαν την υπέροχη αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία, στο μαγικό βασίλειο της Εξάπολης και τις περιπέτειες του βασιλιά Λαοδάμα.
 

Έτσι λοιπόν στο ιστορικό βασίλειο της Εξάπολης κάθε χρόνο στις 23 Δεκεμβρίου όλοι προετοιμάζονταν για το κάλεσμα της Μαγείας των Χριστουγέννων, την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορούσαν να δουν μόνο τα παιδιά, και όταν οι μεγάλοι τα ρωτούσαν πώς έμοιαζε, έλεγαν πως είναι «σαν ένα λαμπερό σύννεφο που ερχόταν πάνω από τα κεφάλια τους την ώρα του καλέσματος».
 
Ο βασιλιάς Λαοδάμας δεν πίστευε στη Μαγεία των Χριστουγέννων, μέχρι τη στιγμή που η κόρη του έπεσε βαριά άρρωστη. Τότε αποφάσισε να φυλακίσει τη Μαγεία των Χριστουγέννων, ώστε να τη γιατρέψει, μια πράξη η οποία φυσικά, είχε συνέπειες…
 

Στο τέλος τα παιδιά ανακάλυψαν την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από κατασκευές με μπαλόνια και ζωγραφιές με μαρκαδόρους, ενώ ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία στα παιδιά, τα οποία πήραν και το χριστουγεννιάτικο κέρασμα τους.
 
Αυτή δεν ήταν η τελευταία εκδήλωση των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης για τη φετινή χρονιά, αφού το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν μια εκδήλωση-γιορτή για τα παιδιά στο κατάστημα τους στη Βενιζέλου.  

Βασίλης Δερμεντζής «Στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχουμε ξεχάσει να χαιρόμαστε» 

Η ιστορία ήταν ανάμεσα σε αυτές που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό χριστουγεννιάτικου παιδικού παραμυθιού, και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια του κ. Δερμεντζή να διαδώσει την πρώτη του αυτή συγγραφική προσπάθεια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.
 

Ο ίδιος ξεκίνησε τη συγγραφική του περιπέτεια με ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο, παρόλο που τα ενδιαφέροντά του είναι πολύ ευρύτερα, γιατί θεώρησε πως τα Χριστούγεννα θα πρέπει όλοι να μάθουν να γίνονται ξανά παιδιά, γιατί «στους δύσκολους αυτούς καιρούς έχουμε ξεχάσει να χαιρόμαστε, ιδιαίτερα με τις μικρές και ευχάριστες στιγμές».
 
Για αυτό και βρέθηκε στην Κομοτηνή, την οποία αγαπά ιδιαίτερα, έχοντας υπηρετήσει και τη θητεία του σε αυτή, και έχει πολλούς φίλους που τον βοήθησαν και τον στήριξαν για αυτή την εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.