Η πρωτη εμφανιση «μακαρθισμου» στο Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης μεσω εισαγγελικης εντολης

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα που έζησε τελευταία ο τόπος μας και εγείρει πλείστα όσα ερωτηματικά αλλά συνοδεύεται και από την οξύτατη αντίδραση της κοινωνίας, ακόμη κι αν ανακλήθηκε το αστυνομικό έγγραφο ακόμη κι αν την «πλήρωσαν» με ΕΔΕ και ανακατατάξεις οι αστυνομικοί που το συνέταξαν και το κοινοποίησαν , η ίδια η εισαγγελική παραγγελία είναι κάρφος, κόλαφος στο σώμα της τοπικής κοινωνίας. Κυρίως, γιατί «επιχείρησε» να βάλει χέρι, να θέσει υπό έλεγχο την «ακαδημαϊκή ελευθερία», sine qua non της universitas, εντελλόμενη τον σχηματισμό λιστών «πατριωτών» και «μη πατριωτών» επιστημόνων.
 
Δεν γνωρίζουμε ποιος έκανε τη σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα και ποια ήταν η αφορμή που τον ώθησε στην ανάγκη να προβεί σε προκαταρκτική εξέταση, η όλη διαδικασία πάντως έφερε στο νου μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, όταν και μέσω της δικαιοσύνης, εστέλνοντο στο απόσπασμα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, κομμουνιστές και δημοκράτες.
 
Οι μετέπειτα ανακλήσεις, οι μετέπειτα διευκρινίσεις, οι μετέπειτα τιμωρίες, «νοικοκυρέματα» εκ των υστέρων, δεν δηλώνουν τίποτα άλλο παρά προσπάθεια να κρυφτούν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
 
Αλήθεια, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές πανεπιστημίου,  οι πνευματικοί καθοδηγητές των νέων είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη και τη διαχείριση της υπόθεσης, και τόσο απόλυτα «πεπεισμένοι» ότι πρόκειται περί παρερμηνείας, κι ένα τόσο δα απλό λαθάκι ενός εισαγγελέα, κατά πώς του υπαγόρευε το καθήκον; Κι αλήθεια τα «μαύρα σκυλιά» σ’ ένα και μόνο αλώνι χορεύουν; 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.