«Πασα στα θρανια» και στην Κομοτηνη

Τις βάσεις για τους ποδοσφαιριστές του μέλλοντος βάζει η ΕΠΟ - Φάνης Κατεργιαννάκης «Χρειάζεται πειθαρχία και δουλειά, γιατί το ταλέντο σε πάει ψηλά, αλλά ο χαρακτήρας σε κρατά εκεί»

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας και νυν προπονητής  τερματοφυλάκων της Εθνικής κ. Φάνης Κατεργιαννάκης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα Θρανία». 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται αυτό το δεκαήμερο με επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της περιφέρειας ΑΜΘ, από κλιμάκιο της ΕΠΟ που αποτελείται από τη Σχολική Σύμβουλο ΦΑ Θράκης κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου, τον Αν. Καθηγητή του ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ κ. Ιωάννη Γκίση και πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενώ στην επίσκεψη της Παρασκευής στο σχολείο βρέθηκε και ο πρόεδρος την ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης.
 

Οι επισκέψεις, έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες διαμέσου του ποδοσφαίρου σε θέματα  «ευ αγωνίζεσθαι»,  αποδοχής της διαφορετικότητας, διατροφής κ.α.

Ο κ. Κατεριαννάκης μετέφερε στα παιδιά ιστορίες από την εποχή που ήταν τερματοφύλακας στην Εθνική Ελλάδας, το 2004 κατά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και πώς είχαν γίνει όλοι μια παρέα, καταφέρνοντας να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Κατεριαννάκης, είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια της ΕΠΟ να μάθουν τα παιδιά σε αναπτυξιακές ηλικίες το ποδόσφαιρο και από άλλες οπτικές, γνωρίζοντας την ψυχολογία και την πειθαρχία που χρειάζεται.
 

Οι ιστορίες που λέει, σημείωσε, μεταφέρουν την εμπειρία του στα παιδιά, ώστε να τους δείξει πως «όταν πας μόνος σου πας ψηλά, όταν πας σαν ομάδα πας μακριά» και αυτό είναι που μένει.
 
Άλλωστε σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά είναι «σφουγγάρια» και απορροφούν αμέσως το παράδειγμα και το επιχείρημα, και το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο να μπουν τα θεμέλια για την καλύτερη αθλητική εξέλιξή τους, ώστε να έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας ένα καλύτερο μέλλον.
 
«Χρειάζεται πειθαρχία και δουλειά, γιατί το ταλέντο σε πάει ψηλά, αλλά ο χαρακτήρας σε κρατά εκεί» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.