«Run Santa…Run…»: Το 2ο Santa Run της Κομοτηνης χτυπησε… κοκκινο

Συγκέντρωση πάνω από 1.200 λίτρων ελαιόλαδου!

Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), ακολουθεί τον Αη Βασίλη μέσα στους δρόμους της πόλης….

Οι συμπολίτες μας έτρεξαν  μαζί με τον Αη Βασίλη την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στη Τσανάκλειο Σχολή (Παλιά Πρυτανεία) με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιολάδου, για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

Με σύνθημα «Μια Πόλη…Μια Δράση… Ένας Κοινός Σκοπός» η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun & Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, συνδιοργανωσαν έναν αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον εθελοντισμό και συγκεκριμένα στη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά τον Ιανουάριο του 2018 «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». Από την διοργάνωση της προσπάθειας δεν έλειψαν και ο σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ», καθώς και νέοι εθελοντές του Europe Direct.

Ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου περίπου 2 χλμ με αφετηρία την Τσανάκλειο Σχολή (Παλιά Πρυτανεία), πραγματοποιήθηκε γύρω από το κέντρο της πόλης, και ο τερματισμός, στην κεντρική πλατεία, σηματοδότησε την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου! Οι συμμετέχοντες προμηθεύτηκαν από τους διοργανωτές σκουφάκι του Αη Βασίλη και έτρεξαν με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιολάδου, για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής. 

«Τρέχοντας» ήρθαν και από περιοχές εκτός Ροδόπης 

Η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ  ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και  όσους στάθηκαν ουσιαστικά στην προσπάθεια σε συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου.«Για δεύτερη χρονιά φέτος το Santa Run γνώρισε τεράστια επιτυχία», δήλωσε, «μιας και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή».
 
«Δείξαμε για άλλη μία φορά πως αυτή πόλη έχει ευαισθησίες και αγαπάει τον συνάνθρωπο», υπογράμμισε με θέρμη για να συνεχίσει λέγοντας πως «είχαμε συμμετοχή ακόμη και από περιοχές εκτός Ροδόπης, από ανθρώπους που ήρθαν για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια». 

Μεγάλοι και μικροί εν δράσει! 

«Ήταν ίσως το πιο ζεστό απόγευμα της χρονιάς», σχολίασε, παίρνοντας τον λόγο ο κ. ο Μιχάλης Ραγκούσης πρόεδρος του Ηρόδικου, «με ανεβασμένο τον πήχη, υπήρξε πολύ ενεργή συμμετοχή και κατ’ επέκταση συγκέντρωση λαδιού». Ο αριθμός των μπουκαλιών λαδιού που συγκεντρώθηκε ήταν τόσο υψηλός, τόνισε, που δεν ήταν δυνατόν να στηθούν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως πέρυσι. 
 

«Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών», είπε εκφράζοντας την ευχαρίστησή του. «Επομένως επετεύχθη και ένας από τους μεγάλους μας στόχους, να βάλουμε το ‘μικρόβιο’ του αθλητισμού στα νέα άτομα» συμπέρανε. 

Το Δημοκρίτειο φόρεσε το σκουφάκι του Άη Βασίλη 

«Η συμμετοχή της ΣΕΦΑΑ είναι δεδομένη», συμπλήρωσε με τη σειρά του ο κ.  Αντώνης Καμπάς, καθηγητής της Σχολής για να εξηγήσει πως «αθλητισμός σημαίνει προσφορά. H σχολή μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Santa Run. Ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο χάρη στη δυναμική συμμετοχή τόσο των συμπολιτών μας όσο και των φοιτητών της σχολής μας που δούλεψαν με όρεξη για το τελικό αποτέλεσμα». Κλείνοντας, ο κ. Καμπάς κάλεσε το ευρύ κοινό στην επόμενη οργάνωση του Komorun, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. 

Στόχος η ενίσχυση των ευπαθών οικογενειών 

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια η κ. Άρτεμις Τσολάκη, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα», η οποία με τη σειρά της έδωσε ευχαριστίες στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή όλων ήταν εκπληκτική, είπε χαρακτηριστικά,  και τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σε λίστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Πέρυσι συγκεντρώθηκαν 860 λίτρα ελαιόλαδο, δήλωσε κάνοντας μία σύγκριση με τα περσινά στοιχεία, ενώ φέτος ο αριθμός αυξήθηκε στα 1.200 λίτρα. Το ελαιόλαδο που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στην κοινωνική υπηρεσία, προσέθεσε, που θα το προωθήσει σε ευπαθείς οικογένειες.
 
«Για το επόμενο έτος υπάρχουν πολλές ιδέες», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις της με ένα αισιόδοξο μήνυμα, «και νομίζω ότι θα γίνουν ακόμα πιο όμορφα πράγματα».  

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Η αλληλεγγύη δεν κάνει διακρίσεις» 

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με δηλώσεις του κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, αντιδημάρχου κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής. «Το Santa Run είναι ένας θεσμός πλέον για την Κομοτηνή και ο κόσμος τον αγκάλιασε παρά το κόστος που έχει μία φιάλη ελαιόλαδου», σχολίασε, προσθέτοντας πως «όλη η Τσανάκλειος κοκκίνισε!  Είμαστε μία καλή ομάδα, γεμάτη αλληλεγγύη και αγάπη στον συνάνθρωπο».
 
«Η αλληλεγγύη δεν κάνει διακρίσεις», υπογράμμισε παραλαμβάνοντας το ελαιόλαδο, ο κ. Σωτηρακόπουλος, «θα μοιρασθεί σε όλους τους συμπολίτες μας, χριστιανούς και μουσουλμάνους, επομένως οι δράσεις πρέπει να αγκαλιαστούν και από την μειονότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.