ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ: Μας αναγνωρισε ο Ερντογαν

Το να υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν πως η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα μπορώ να το καταλάβω. Το να βλέπω όμως Πομάκους να πανηγυρίζουν και να ισχυρίζονται πως ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος αναγνωρίζει την ύπαρξη Πομάκων στη Θράκη και δεν τους εντάσσει κι αυτούς στην κατά την άποψη του τουρκική μειονότητα της Θράκης είναι κάτι που με ξεπερνά.
 

Είναι αλήθεια πως από το στόμα του Σουλτάνου ακούστηκε η λέξη ΠΟΜΑΚΟΙ. Τι ακριβώς όμως είπε ο Ερντογάν; «Μπορεί η μειονότητα της Θράκης να αποτελείται από Πομάκους, Ρομά και Τούρκους αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα». Αυτό είπε ο κατά τα άλλα φίλος Ερντογάν. Πως δηλαδή Πομάκοι, Ρομά και τουρκογενείς της Θράκης είμαστε το ίδιο πράγμα. Ε όχι, δεν είμαστε κι ούτε θα γίνουμε ποτέ το ίδιο πράγμα κι αυτοί οι Πομάκοι που ακόμα και δημόσια πανηγυρίζουν για τη δήθεν αναγνώριση μας από τον Τούρκο Πρόεδρο ή δεν ερμήνευσαν σωστά τα λεγόμενα του ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Για το ότι μιλώντας στο πλήθος τους αποκάλεσε «ομοεθνείς κα αδέλφια» ούτε λέξη.  
 

*Ο Σεμπεαντίν  Καρά Χότζα είναι πομάκος ερευνητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.xanthinet.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.