Κεφαλαιο ο ΠΕΡΠΑΤΩ για την Κομοτηνη

Επίσκεψη του Ιλχάν Αχμέτ στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου - Διευρύνει τη συνεργασία με το ΔΠΘ ο ΠΕΡΠΑΤΩ με φοιτητές από τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Να μεταφέρει όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις που έχουν τα μέλη του ΠΕΡΠΑΤΩ στην κεντρική κυβέρνηση και να βοηθήσει όπως μπορεί στην καλύτερη λειτουργία τόσο του συλλόγου όσο και του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με αναπηρία (ΚΕΑΔΑ) δεσμεύτηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. 

Μάλιστα κατά την επίσκεψη γνώρισε τις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΔΑ και έμαθε για την συνεχόμενη λειτουργία τους, που κάνει γνωστή την Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα αλλά βοηθά και τα άτομα με αναπηρία να μάθουν πώς να ζουν με πλήρη αυτονομία.
 
 

Συνεργασία με τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών 

Τον βουλευτή ξενάγησε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΕΡΠΑΤΩ κ. Μιχάλης Ραγκούσης, δείχνοντας του πώς έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και πώς έχει ενδυναμωθεί μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο περιβάλλει το σύλλογο.
 
«Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε και να αντιληφθούμε την αξία και την ουσία των αναγκών μας. Ευελπιστούμε πως όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες μας θα έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας για να μας στηρίζουν» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας πως σε αυτούς εντάσσονται και φοιτητές μέσα από την πρακτική τους.
 
Έτσι ένα μεγάλο κομμάτι των λειτουργιών τους περιλαμβάνει και τους φοιτητές της Κομοτηνής. Κάθε εξάμηνο 6-7 φοιτητές του τμήματος κοινωνικής διοίκησης που κάνουν την πρακτική τους στο σύλλογο, άλλοι τόσοι συμμετέχουν και από το ΤΕΦΑΑ, ενώ από το επόμενο εξάμηνο θα έχουν και φοιτητές από τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
 
«Ένας από τους λόγους που έχει βοηθήσει το σύλλογο να εξελιχθεί τόσο πολύ, ήταν όλη αυτή η φρεσκάδα και η δυναμική που μας δίνουν οι φοιτητές μας» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.
 
 

Σημαντικό κεφάλαιο για την Κομοτηνή ο ΠΕΡΠΑΤΩ 

Για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο κ. Ραγκούσης μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του συλλόγου μίλησε ο κ. Αχμέτ, σημειώνοντας πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται με μεράκι και αναδεικνύουν την πόλη μας αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 
Όμως σημαντική θεωρεί τη συμβολή τόσο του Δήμου Κομοτηνής που δημιούργησε αυτό το κτίριο που παραχώρησε στο σύλλογο όσο και συνεχίζοντας τη στήριξή του πληρώνοντας τα λειτουργικά του έξοδα, και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στα πέντε χρόνια λειτουργίας του καλύπτει με ένα σημαντικό ποσό την προσπάθεια αυτή.
 
Μάλιστα ο βουλευτής Ροδόπης επισήμανε πως το Ίδρυμα στηρίζει πολλαπλά την υγεία της περιοχής μας, με διάφορες δωρεές, η μεγαλύτερη των οποίων είναι η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, σημειώνοντας πως «για μας τους Κομοτηναίους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν στην υγεία και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αποτελεί ένα παράδειγμα», ευχόμενος πως θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και ευεργέτες για να βοηθήσουν την πόλη μας.
 
Από την πλευρά του δεσμεύτηκε πως θα πιέσει την ελληνική πολιτεία και την κυβέρνηση να αναλάβει κάποιες δράσεις και να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, είτε μέσω χρηματοδότησης είτε διευκολύνοντας τη λειτουργία τους.
 
«Αναλαμβάνω την υποχρέωση και τη δέσμευση να μεταφέρω τα αιτήματα στην Αθήνα ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου σαν κράτος, πολιτεία και κυβέρνηση διευκολύνοντας τόσο χρηματικά και σε άλλους τομείς ώστε να αναδείξουμε το κόσμημα που έχει η πόλη μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.