Αιμοδοσια… εκατονταδων στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης

Συνολικά 110 άτομα έδωσαν αίμα κατά την 19η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Πολύ μεγάλη για ακόμα μια φορά ήταν η προσέλευση στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε για 19η φορά στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, με 110 φοιτητές να προσφέρουν αίμα για το συνάνθρωπό τους το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου στο Αίθριο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.


 
Αποδέκτης όλων των φιαλών είναι, και αυτή τη χρονιά, η τράπεζα αίματος του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παράλληλα στο χώρο για δεύτερη συνεχή χρονιά βρισκόταν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.


 
Τη διοργάνωση της Ημέρας Αιμοδοσίας για μία ακόμη χρονιά έχουν αναλάβει οι φοιτητές της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής της Σ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ., όμως «πρόκειται για μια συλλογική εθελοντική δράση», σημείωσε η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Έφη Τσίτσκαρη, γιατί οι φοιτητές τη στηρίζουν τόσο στην οργάνωση όσο και στη συμμετοχή.


 
«Τα παιδιά συμμετέχουν με πολύ μεγάλη διάθεση» τόνισε, αναφέροντας πως η συνέπεια στην πραγματοποίηση δράσεων σαν και αυτή τους δίνει μια δική τους δυναμική και όσο περνούν τα χρόνια τα παιδιά που συμμετέχουν συνειδητοποιούν τόσο την ανάγκη της κοινωνίας για την προσφορά αίματος αλλά και θεωρούν αυτονόητο ότι θα έρθουν στις αρχές Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν στην εθελοντική δράση.


 
Αυτή η δράση βοηθά βέβαια και τους φοιτητές Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, μιας και τους βάζει σε μια διαδικασία διοργάνωσης, που αυτές τις μέρες δοκιμάστηκαν γιατί είχαν και τη διοργάνωση του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος και της αιμοδοσίας και ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω.
 

«Είναι μια πολύ καλή εμπειρία για αυτούς, μαζί με το γεγονός ότι όσο περισσότερο κόσμο έχει, τόσο συνειδητοποιούν την ανάγκη να κινείται ο κόσμος και να κάνουν πράγματα σε μια οργάνωση» κατέληξε η κ. Τσίτσκαρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.