Η Ευστρατια Πιστικουδη «στρατιωτης» στο πλευρο του Γιαννη Κιλτσικη

Επιμελητηριακές Εκλογές 2017 - «Η εξωστρέφεια απαιτεί, συνεργατικότητα, για να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια του “εγώ”»

Η κ. Ευστρατία Πιστικούδη, ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, είναι μία εκ των γυναικείων παρουσιών που συναντάμε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαζί από το χθες στο αύριο» του Γιάννη Κιλτσίκη για τις επιμελητηριακές εκλογές. Η κ. Πιστικούδη αποτελεί επίσης μέρος της «ανανέωσης» σε πρόσωπα που επιχειρεί να φέρει στη νέα διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο κ. Κιλτσίκης.
 
Η ίδια δηλώνει «στρατιώτης»  στο πλευρό του κ. Κιλτσίκη, αν και εφόσον η κάλπη αναδείξει νικητή τον συνδυασμό «Μαζί από το χθες στο αύριο», είτε για την επικοινώνηση των προγραμματικών στόχων του συνδυασμού είτε σε ό,τι μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο των επαγγελματιών της Ροδόπης. 

«Η στασιμότητα ο λόγος που με έκανε να θέσω υποψηφιότητα» 

Άλλωστε ένας από τους λόγους που την «έπεισαν» να κατέλθει υποψήφια όπως δήλωσε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm» ήταν τα όσα ακριβώς πρεσβεύει ο συνδυασμός. «Το όραμα και την εμπιστοσύνη, αλλά και την ακεραιότητα όλων των συμμετεχόντων, την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε σε έργο για να βοηθήσουμε την περιοχή μας, που αντιμετωπίζει πλειάδα σοβαρών προβλημάτων» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Η στασιμότητα που παρατηρεί στον επαγγελματικό κόσμο, στα 21 χρόνια της προσωπικής της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ήταν ο δεύτερος λόγος που την έκανε να συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου. Υπέρμαχη της λογικής ότι «κανένας δεν μπορεί να περιμένει την αλλαγή από την βόλεψη του καναπέ του» έθεσε εαυτόν στην διάθεση των συναδέλφων της, ούτως  ώστε «να κάνουμε το πολύ απλό, να πάρουμε επιτέλους τον τόπο στα χέρια μας». «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ένα αθηνοκεντρικό σύστημα, να παίρνει τις αποφάσεις για εμάς» τόνισε η ίδια καλώντας τους επαγγελματίες της περιοχής να ψηφίσουν κατά βούληση και όχι συναισθηματικά. «Ψηφίζουμε με βάση το πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει την αλλαγή και είμαι σίγουρη ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού μας μπορεί να το κάνει αυτό» υπογράμμισε προκρίνοντας την ανάγκη της συμμετοχής.
 
«Θέλουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με την άμεση εκταμίευση πόρων, κεφαλαίων, κονδυλίων και κατ’ επέκταση να στηρίξουμε και τον επαγγελματία» τόνισε για να συνεχίσει « εύχομαι και ελπίζω ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι όλα αυτά δεν τα κάνουμε μόνοι μας, και δεν τα κάνουμε για εμάς, αλλά για το εργατικό, το ανθρώπινο δυναμικό της Ροδόπης. Θέλουμε να αναπλάσουμε την Κομοτηνή, να βρούμε τα εργαλεία εκείνα με τα οποία μπορεί να ομορφύνει μια πόλη, που δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Διδάσκω στους μαθητές μου και την στιγμή όπου πρέπει να μιλήσουμε για το λόγο για τον οποίο κάποιος πρέπει να επισκεφτεί την πόλη, παιδιά 8, 10 και 15 χρόνων, δεν έχουν να μου πουν πολλά». 

«Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πέρα από τα τετριμμένα» 

«Υπάρχουν οραματιστές. Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πέρα από τα τετριμμένα και υπάρχουν και άνθρωποι που αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να φύγουν από τα στενά πλαίσια της ατομικότητας» απάντησε η ίδια ερωτηθείσα σχετικά με την κριτική που ασκείται επί τον προγραμματικών στόχων του συνδυασμού που παρουσιάστηκαν. «Η εξωστρέφεια άλλωστε αυτό απαιτεί.  Συνεργατικότητα, για να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια του “εγώ”. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε όλοι και να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μπορεί πραγματικά  να αναπλάσει την Κομοτηνή και τη Ροδόπη γενικότερα. Να δώσουμε ένα κίνητρο στον κόσμο να γνωρίσει την ομορφιά της Ροδόπης» υπογράμμισε.
 
Απευθυνόμενη προς τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής η κ. Πιστικούδη απηύθυνε κυρίως κάλεσμα συμμετοχής, ούτως ώστε, όπως επεσήμανε, «κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ποιος είναι αυτός που ορίζει τα πράγματα και τις τύχες μας». «Εάν θέλουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα ορίζουμε τις ζωές μας, τις επιχειρήσεις μας, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί» κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.