Διευρυνε τις υπηρεσιες του ο Ξενωνας κακοποιημενων γυναικων

Δέχεται γυναίκες που έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική. Επιπλέον, ο Ξενώνας διεύρυνε τις υπηρεσίες του και δέχεται γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 94 άτομα, γυναίκες και παιδιά.
 
Ενόψει, της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Ξενώνας του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη βία κατά των γυναικών.
 
Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, τα στελέχη του Ξενώνα, συμμετείχαν σε εκδήλωση- ομιλία που διοργάνωσε η ΧΕΝ Κομοτηνής με θέμα: «Προστασία από το φόβο, προστασία από τη βία». Επιπλέον, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.
 
Ο Ξενώνας διοργανώνει σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής και το Europe Direct τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.
 
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής από τις 10:00 έως τη 13:00, με στόχο τη διανομή έντυπου υλικού, προς ενημέρωση των πολιτών. 
 
Την ίδια ημέρα στις 19:00, το προσωπικό του Ξενώνα, θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση-ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών – Η λέξη που δε λες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.