Καλα Χριστουγεννα για λυση στις Εστιες Κομοτηνης (και αν)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που περιλαμβάνουν την κατάληψη της Πρυτανείας του ΔΠΘ οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών, μιας και τα προβλήματα που προκάλεσαν την αντίδρασή τους δεν φαίνεται να έχουν λυθεί.
 
Να σημειωθεί πως οι κινητοποιήσεις φοιτητών δεν περιορίζονται στην πόλη μας, αλλά πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με τα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην Αθήνα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την λειτουργία των Εστιών, να βρίσκονται επίσης υπό κατάληψη.
 
Στο μεταξύ ο Υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας την προσφιλή του πρακτική να παύει όποιον του δημιουργεί προβλήματα, όρισε νέο ΔΣ στο ΙΝΕΔΕΒΙΜ προ μερικών ημερών, ενώ ακολουθώντας ακόμα μια προσφιλή του τακτική εμφάνισε πόρισμα, το οποίο είχε την αγαθή τύχη να ολοκληρωθεί αυτές τις μέρες που υπάρχουν αντιδράσεις από τους φοιτητές, του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2011-2017, την οποία και απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ έδωσε εντολή στον γ.γ. του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, να διενεργήσει τον προβλεπόμενο από το νόμο διοικητικό έλεγχο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
 
Τώρα αν περιμένετε μέσα σε αυτή την κατάσταση, να υπάρχει μέριμνα για τις Εστίες, είτε της Κομοτηνής είτε οπουδήποτε αλλού, παρά μόνο στα λόγια, μάλλον θα εκπλαγείτε δυσάρεστα, ενώ ακόμα και αν γίνουν παρεμβάσεις, αυτές θα είναι για να σταματήσουν να φωνάζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι φοιτητές, που άλλωστε σε λίγο καιρό θα πρέπει να πάνε σπίτια τους μιας και πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε υπομονή.
 
Και το κερασάκι στην τούρτα; Φίλα προσκείμενο προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας μέσο, αναφέρει πως το υπουργείο σκέφτεται να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες από το ίδρυμα και να τις μεταφέρει στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης. Και άλλη καθυστέρηση δηλαδή. Τελικά ποιος την πληρώνει; Ο φοιτητής, και κατ’ επέκταση ο γονιός του… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.