Ενημερωση στους μαθητες της Ροδοπης για τη σωστη χρηση των φαρμακων

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής

Η πρώτη συνάντηση με  μαθητές στα πλαίσια της καμπάνιας  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης  στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Ροδόπης για την ορθή χρήση των φαρμάκων, πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής μας, εκπαιδεύοντας τους μαθητές για την αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών, την αναγκαιότητα  των  εμβολιασμών, την ανακύκλωση των φαρμάκων, τους  τεράστιους κινδύνους που διατρέχει η υγεία από τη χρήση των αναβολικών, των ναρκωτικών καθώς και από την αγορά φαρμάκων από το διαδίκτυο.
 

«Ευελπιστούμε πως τα μηνύματα που θα περάσουμε θα είναι για το καλό και των παιδιών και των οικογενειών τους» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος σημειώνοντας πως σε πολλά σχολεία θα γίνουν παραπάνω από μία συναντήσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών τους.
 
Ο Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή θεωρώντας επιβεβλημένο, λόγω της εμπειρίας που έχουν στην επαφή τους με τους πελάτες στα φαρμακεία, να μάθει ο μαθητής, αλλά και οι γονείς και οι παππούδες τους για την αλόγιστη χρήση των φαρμάκων.
 
«Ευελπιστούμε πως θα πιάσει τόπο αυτή η ενημέρωση» σημείωσε, τονίζοντας πως το κοινό δεν είναι ενημερωμένο για αυτό και πρέπει να υπάρχει συνεχής τριβή τους με επαγγελματίες υγείας, μιας και τα θέματα είναι πολλά και δεν μπορεί κάποιος να τα εξηγήσει από τη μια μέρα στην άλλη.
 
Εξέφρασε δε την ελπίδα πως αυτή η ενημέρωση θα καθιερωθεί, και πως θα γίνεται στις καινούριες τάξεις, προσαρμοσμένη φυσικά στη γλώσσα των παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.