Οι Κομοτηναίοι «τόλμησαν» να εκκινήσουν το ταξίδι τους προς την αυτογνωσία

17.10.2017 11:08

Νατάσσα Βαφειάδου

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και του Παρατηρητή της Θράκης με την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρεια Φοίβη Χρίστου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η αυτογνωσία είναι ένα ταξίδι μοναχικό. Σε μία εποχή όμως που η «μάχη» αυτή με τον εαυτό μας δύσκολα δίνεται, το έναυσμα και δη από τα «χέρια» ενός ειδικού είναι πολύτιμο και  πάντα καλοδεχούμενο.
 
Αυτό ακριβώς το έναυσμα έδωσε η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρεια Φοίβη Χρίστου, το απόγευμα της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου, στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ» στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και ο «Παρατηρητής της Θράκης» με θέμα «Ποιος είμαι και τι θέλω: Η αυτοεκτίμηση ως βάση της προσωπικής μου ταυτότητας».
 


Μία πρόσκληση αλλά και πρόκληση από πλευράς των διοργανωτών στην οποία ανταποκρίθηκαν ασμένως οι συμπολίτες μας, και κυρίως οι νεολαίοι,  καθότι στην κυριολεξία στον χώρο της εκδήλωσης δεν έπεφτε καρφίτσα. Γεγονός που μαρτυρά, το αισιόδοξο, της ανάγκης αναζήτησης της ταυτότητάς μας μέσα από την αυτογνωσία, τόσο μεμονωμένα όσο και ως ομάδα ανθρώπων, ως κοινωνία. Μίας ανάγκης, η οποία, αν ικανοποιηθεί, μόνο μπροστά, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, μπορεί να μας πάει.
 


Η Κομοτηναία Φοίβη Χρίστου, έπεισε και κυρίως προβλημάτισε, δίνοντας με την επιστημονική της γνώση, δοσμένη απλά και κατανοητά, το έναυσμα εκείνο για το «ταξίδι» της εξερεύνησης του εαυτού μας με στόχο την επίτευξη της αυτογνωσίας. Επιτυγχάνοντας πλήρως τον σκοπό της εκδήλωσης δύο φορέων της περιοχής που κάνουν πράξη τα όσα οι σκοποί των καταστατικών τους αλλά και η γενικότερη δραστηριοποίησή τους, αναφέρουν, την προαγωγή και την εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.
 
Στόχοι που ξεκινούν κυρίως από το ατομικό, αλλά επιτυγχάνονται συλλογικά με καλούς «οδηγούς» και συνοδοιπόρους, όπως στην προκειμένη περίπτωση η κ. Χρίστου.
 


Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος κ. Νατάσσα Βαφειάδου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.
 
Μία εκδήλωση που χρήζει άμεσης επανάληψης.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine