Γιατι να διανεμουν οι δημοι, το ΤΕΒΑ;

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 
Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει έως το 2020.
 
Ενώ ξεκίνησε η υλοποίηση του ΤΕΒΑ μέσω κοινωνικών συμπράξεων, διασυνδέθηκε με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και  πλέον ωφελούνται μόνο οι δικαιούχοι του ΚΕΑ.
 
Το ΚΕΑ εφαρμόζεται με την κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς και ειδικές χρεωστικές ηλεκτρονικές κάρτες των δικαιούχων σε μηνιαία βάση,  ενώ το ΤΕΒΑ εφαρμόζεται από τους δήμους που έχουν αναλάβει τη διανομή των τροφίμων και των υλικών αγαθών.
 
Ο δήμος Κομοτηνής όμως,  αδυνατεί να βρει ένα αξιοπρεπές τρόπο διανομής των τροφίμων για τους ανθρώπους αυτούς και κάθε φορά δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των δικαιούχων αφού δεν τηρεί ούτε το ωράριο διανομής που ανακοινώνει και μαζεύονται οι δικαιούχοι 2 και 3 ώρες νωρίτερα.
 
Θα μπορούσε άνετα ο δήμος να καθιερώσει αριθμό σειράς, ονομαστική αλφαβητική σειρά ή ακόμη και σειρά βάσει των Α.Μ.Κ.Α,  Α.Φ.Μ κ.τ.λ,  διότι  γνωρίζει εκ των προτέρων τα στοιχεία των δικαιούχων του ΚΕΑ, άρα  συνεπώς και του ΤΕΒΑ, αφού είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους τα προγράμματα αυτά.
 
Εκτός  κι αν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο για  να ασκούν ψηφοθηρική προπαγάνδα,  εκμεταλλευόμενοι τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, παρουσιάζοντας το ΤΕΒΑ ως πρόγραμμα βοήθειας του δήμου.
 
Επίσης θα μπορούσε το ΤΕΒΑ να ενσωματωθεί με το ΚΕΑ και αντί τροφίμων και υλικών αγαθών, να καταθέτονται χρήματα στους δικαιούχους.
 
Εκτός βέβαια αν σε αυτήν την περίπτωση πάλι κάποιοι εργολάβοι τροφοδότες του προγράμματος «ενοχλούνται» και δεν γίνεται η ενσωμάτωση αυτή.
 
Όπως κι να έχει πάντως, αν το ζητούμενο για τους διοικούντες του δήμου Κομοτηνής είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση, διότι ο τρόπος που γίνεται η διανομή των τροφίμων είναι απαράδεκτος.
 
Κανένας κρατικός ή αυτοδιοικητικός φορέας δεν έχει το δικαίωμα να ξευτιλίζει τους πολίτες…
 

*Ο Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν είναι στέλεχος Σύριζα Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.