Το τυρακι των σημαιοφορων

Μια σοβαρή αριστερή παράταξη θα έθετε ως αντικείμενο συζήτηση την ύπαρξη των ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ και εν γένει τον τρόπο απότισης τιμής και μνήμης ιστορικών γεγονότων και προσώπων. Δεν θα πετούσε το τυράκι των σημαιοφόρων στο Δημοτικό ως στάχτη στα μάτια και δημιουργία θορύβου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015 βρισκόταν απέναντι από τις εξέδρες των επισήμων με πανώ που ζητούσαν την κατάργηση των παρελάσεων. Μέχρι οι ίδιοι να στρογγυλοκαθίσουν λες και δεν συμβαίνει τίποτε.
 
Μιά σοβαρή συντηρητική παράταξη, αυτές τις μέρες δεν θα έβρισκε ευκαιρία να αλλάξει τη συζήτηση από την ντροπή της καταδίκης ΓΕΩΡΓΙΟΥ για ψύλλου πήδημα, αντικαθιστώντας την με το τυράκι των σημαιοφόρων. Η ΝΔ για άλλη μια φορά ποιώντας την νήσσαν αναιρεί το ευρωπαϊκό της προφίλ, εκτίθεται στην Ευρώπη και θυμίζει εποχή Σαμαρά όταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συζητούνταν το θέμα στήριξης της Ελλάδας και ο παριστάμενος τότε αντιμνημονιακός Σαμαράς δεν πήρε καν τον λόγο γιατί  «δεν συναινούσε στο λάθος» και «διαφωνούσε με το μίγμα πολιτικής του μνημονίου». Πιστοποιεί ότι δεν άλλαξε τίποτε.
 
Μια σοβαρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη θα πρωτοστατούσε και στις δύο συζητήσεις. Θα έπαιρνε πρωτοβουλίες για να ανοίξουν αυτές οι συζητήσεις, θα έδειχνε ευρωπαϊκά και προοδευτικά αντανακλαστικά αφού αυτά βρίσκονται στον πυρήνα της ιδεολογίας της. Η ΔΗ ΣΥΜ και η λοιπή επίδοξη «κεντροαριστερά» , νιρβάνα .
 

*Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι νομικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.