Σαρδελα μεχρι τελικης πτωσεως στο Φαναρι

Ντόπιους αλλά και τουρίστες προσέλκυσε η καθιερωμένη πλέον Γιορτή - Με χορό και… μυρωδιά φρεσκοψημένης σαρδέλας

Να επιστρατεύσουν τις θαλασσινές «εφεδρείες», με διάφορα είδη φρέσκων ψαριών, αναγκάστηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου, μιας και η συμμετοχή στη γιορτή σαρδέλας την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ήταν τόσο μεγάλη που τελείωσαν οι σαρδέλες!

 

Σε μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, η γιορτή της σαρδέλας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από Ροδοπίτες αλλά και πολλούς ξένους τουρίστες, κυρίως Βούλγαρους, που διαμένουν στον οικισμό αυτή την εποχή.
 
Στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στάθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αργυρώ Μπαλαμπάνη, η οποία τόνισε πως παρά το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί 90 κιλά σαρδέλα, αυτή καταναλώθηκε όλη, όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, μιας και «εδώ στο χωριό, πάντα κάτι υπάρχει».
 

Ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση αυτή, και έτσι πλέον ο κόσμος άρχισε να την πλησιάζει περισσότερο και ελπίζουν πως θα είναι παρόντες και για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στις 14 Αυγούστου, παραμονή της κοίμησης της Θεοτόκου, όταν και οι γυναίκες του οικισμού μαγειρεύουν το καθιερωμένο καλαμάρι με ρύζι.
 

Με έδρα το πολιτιστικό κέντρο, που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο από τον Δήμο Κομοτηνής, προσπαθούν να είναι κοντά σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, μιας και όπως τόνισε η κ.Μπαλαμπάνη, οι γυναίκες του οικισμού θέλουν να αναδεικνύεται το Φανάρι από τις εκδηλώσεις που κάνουν.
 

Για αυτό και στην εκδήλωση χαίρονται όταν βλέπουν, όπως έγινε την Παρασκευή, να έρχονται πολλοί τουρίστες που διαμένουν στο Φανάρι να προσέρχονται και να διασκεδάζουν μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους. 
 

Η γιορτή της σαρδέλας συνδιοργανώθηκε από την ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» και τη βραδιά πλαισίωσε με μουσική και τραγούδια το συγκρότημα «Ορφέας» που αποτελούν οι: Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα, τραγούδι), Νίκος Σακίδης (βιολί), Ρούλα Κυριακάκη (καβάλι, τραγούδι), Τάσος Λύρατζης (λαούτο) και Γιώργος Αθανασιάδης (μπάσο) και Αθανάσιος Βασιλούδης (μπουζούκι, τραγούδι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.