Μετονομασια οδων της Κομοτηνης σε Γ. Παυλιδη και Κ. Μητσοτακη ζητα ο Οντερ Μουμιν

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Τη μετονομασία οδών της Κομοτηνής σε Παυλίδη και Μητσοτάκη ζητά ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οντέρ Μουμίν, με επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τις δημοτικές παρατάξεις και τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου Κομοτηνής.
 
Ο κ. Οντέρ προτείνει, υπενθυμίζοντας το έργο και την προσωπικότητα του αείμνηστου Περιφερειάρχη να μετονομαστεί η οδός Κακουλίδου, όπου στεγάζεται η Περιφέρεια, σε οδό Γεωργίου Παυλίδη, ενώ στον αντίποδα προτείνει, για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να μετονομαστεί η λεωφόρος Δημοκρατίας ή όποια άλλη οδός κατά την κρίση του Συμβουλίου. 

Η επιστολή του κ. Μουμίν Οντέρ έχει ως εξής: 

«Το τελευταίο διάστημα απωλέσαμε δυο μεγάλους ηγέτες και προσωπικότητες για την Περιφέρεια μας και για την χώρα μας.
 
– Τον Παυλίδη Γεώργιο, αείμνηστο Περιφερειάρχη μας, ο οποίος ως Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ άφησε ανεξίτηλα και ανεπίστρεπτα το στίγμα του στον πολιτικό βίο της Περιφέρειας μας. Εργατικός, διορατικός, αποτελεσματικός, έτυχε ευρείας αποδοχής ακόμη και από τους αντιπάλους του. Υποχρέωση ημών των νεοτέρων είναι να τιμήσουμε την μνήμη και τα έργα του. Ως εκ τούτου προτείνω στο δημοτικό σας συμβούλιο να μετονομαστεί η οδός Κακουλίδου σε οδό Γεωργίου Παυλίδη. ( Επί της οδού Κακουλίδου στεγάζεται η έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ).
 
– Τον Μητσοτάκη Κωνσταντίνο, από τους σπουδαιότερους πολιτικούς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόλμησε να πει αλήθειες στους πολίτες, δικαιώθηκε εν ζωή. Ο πρώην Πρωθυπουργός ήτανε αποδεδειγμένα υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα. Ως εκ τούτου προτείνω στο δημοτικό σας συμβούλιο να μετονομαστεί η οδός Δημοκρατίας ή όποια άλλη οδός κατά την κρίση σας σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.