Εκαναν «θραυση» οι Treloar

Πιο κοντά στην ποντιακή παράδοση οι απόγονοι του ιδρυτή του οικισμού

Πιο κοντά στην ποντιακή παράδοση που ο πρόγονός τους, George Treloar, βοήθησε να διασωθεί, ήρθαν οι απόγονοί του, που βρίσκονταν για πολλές μέρες στο Θρυλόριο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας.
 

Τα μέλη της οικογένειας συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις, όχι μόνο ως θεατές, αλλά παίρνοντας ενεργά μέρος, με τους δισέγγονους του George Treloar, να μην φοβούνται να ντυθούν με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές και να ανέβουν στη σκηνή.
 

Έτσι ο Jamie και ο Solomon, που μαζί με τους γονείς τους, τους συγγενείς τους και τον παππού τους David Treloar, συμμετείχαν στο διαγωνισμό της παιδικής γαστρονομίας, ντύθηκαν με ποντιακές φορεσιές, ενώ ο Jamie ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε και το ποντιακό νταούλι.


 
Ο παππούς τους στο μεταξύ, έδωσε στον οικισμό μια πλακέτα, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, που θα αναρτηθεί στο χώρο του Συλλόγου, η οποία θα αποτελεί απτή ανάμνηση της σύνδεσης της οικογένειάς του με τον οικισμό.
 
Άλλωστε στόχος της επίσκεψής του, που όπως υποσχέθηκε θα την ακολουθήσουν και άλλες, είναι να αναλάβουν οι επόμενες γενιές την ευθύνη να κρατήσουν την σύνδεση αυτή δυνατή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.