ΚΑΙ τα κοριτσια αναπνεουν!

Αιώνες μετά την εποχή της Αγνοδίκης της πρώτης γυναίκας γιατρού, που αναγκάστηκε να ντυθεί άντρας για να μαθητεύσει πλάι στο διάσημο γιατρό της εποχής Ηρόφιλο (355-280 π.Χ.) στην Αλεξάνδρεια,  η κρατική τηλεόραση προβάλλει ένα δωδεκάχρονο κορίτσι με ταλέντο στα μαθηματικά.
 
Τίτλος του θέματος- σε κεφαλαιογράμματη γραφή όπως αρμόζει- είναι ο εξής: ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
 
Δεν ζούμε φυσικά με την αυταπάτη ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι από τους πάντες, ότι τα ζητήματα περί ισότητας έχουν λυθεί κι ότι εμείς κραυγάζουμε αδίκως καθημερινά, αλλά περιμέναμε από ένα μέσο που θέλει να ονομάζεται έγκριτο και εκπροσωπεί την κρατική μηχανή(!) να είναι λίγο πιο προσεκτικό, ακόμη κι αν ο/η δημιουργός του τίτλου εννοεί να πιστεύει σε βλακώδεις, αναχρονιστικές και αντιεπιστημονικές θεωρίες, που μιλούν για ημισφαίρια εγκεφάλου και κλίσεις στις θετικές σπουδές ως προνόμια του ανδρικού φύλου.
 
Έτσι, μεγαλώνεις ”αγόρια” που θεωρούν εαυτούς εξ ορισμού σαφώς ανώτερους, σε οιοδήποτε επιστημονικό ή χειρωνακτικό πόνημα από μια γυναίκα,και κορίτσια που θεωρούν τους εαυτούς τους παιδιά-θαύματα αν καταφέρουν να έχουν καλές επιδόσεις σε ”ανδρικά άβατα”.
 
Τα ”κορίτσια” λοιπόν, κατά τα λεγόμενα, είναι καλά ΚΥΡΙΩΣ στη μαγειρική, φτιάχνουν γλυκό μελιντζανάκι, γνωρίζουν από γκλίτερ, φορέματα, νύχια και μαλλιά, γεννούν και μεγαλώνουν γερά παιδιά, γυαλίζουν το παρκέ του σπιτιού και δεν ξέρουν να οδηγούν. Τα ”κορίτσια”’ για να προσδιοριστούν ως όντα έχουν ανάγκη ένα ”αγόρι-καθοδηγητή” και σε κάθε περίπτωση πρέπει να φορέσουν νυφικό και να τεκνοποιήσουν, αλλιώς δεν έχουν επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο ήρθαν σε τούτο τον κόσμο.
 
Όχι κύριοι, τα… ”κορίτσια” ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Τα…”κορίτσια” είναι ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, τα..”κορίτσια” ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, τα ….”κορίτσια” ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ, τα…”κορίτσια” ΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,  τα…”κορίτσια” ΜΙΛΟΥΝ, τα…”κορίτσια” ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ, τα….”κορίτσια” ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ!
 
Τα…”κορίτσια” ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και γράφουν για τα αυτονόητα τον 21ο αιώνα.
 
Πηγή: www.nostimonimar.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.