Αναστασια Σερμπεζη: Καντε “like” στην υγιεινη διατροφη

Η Κομοτηναία γυμνάστρια και σύμβουλος διατροφής που έγινε viral - «Η σωστή διατροφή θέλει έξυπνες εναλλακτικές συνταγές και μέτρο»

Έχω γράψει πολλές φορές ότι χαίρομαι ιδιαίτερα όταν στις σελίδες ή τη ραδιοφωνική συχνότητα του «ΠτΘ» συνομιλώ με νέους ανθρώπους, πρόσωπα της πόλης και όχι μόνο, που μέσα από την έως τώρα πορεία τους, σε όποιον τομέα ο καθένας έχει επιλέξει, επιτυγχάνουν και αναγνωρίζονται. Η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν στην θέση του συνομιλούντος βρίσκονται  πρόσωπα της δικής μου «γενιάς», με τα οποία είχαμε κοινή πορεία στα σχολικά μας χρόνια, περπατούσαμε στις ίδιες σχολικές αυλές, κάτσαμε στα ίδια θρανία, σε κοινές παρέες και πλέον συνεχίζουμε ούσες πολίτες στη μικρή, ομολογουμένως, κοινωνία της Κομοτηνής.
 
Ένα τέτοιο πρόσωπο φιλοξενούμε σήμερα στις σελίδες του «ΠτΘ», το οποίο μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Κομοτηνή, έκανε το χόμπι της επάγγελμα και με δειλά πλην όμως σταθερά βήματα κατάφερε να «ξεχωρίσει».  Ο λόγος για την Αναστασία Σερμπέζη, η οποία ναι μεν είναι ήδη γνωστή από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές της πόλης και όχι μόνο, ωστόσο σήμερα φιλοξενείται στον «ΠτΘ» καθότι μέσα από την έως τώρα πορεία της στον χώρο της φυσικής αγωγής, αλλά και την ενασχόλησή της με την αθλητική διατροφή, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.
 
Με κύριο εργαλείο δουλειάς της τα social media καθημερινά παρασκευάζει και αναρτά στις προσωπικές της σελίδες στα social media γευστικές αλλά κυρίως υγιεινές συνταγές, τρέφοντας μια ιδιαίτερη αδυναμία στην «μόδα» των ημερών ήτοι τα pancakes πρωτεΐνης, οι οποίες πέραν της αναγνωρισιμότητας πριν λίγες ημέρες της προσέφεραν και μια καινούργια συνεργασία με την εταιρεία Herbalife, η οποία είναι μια παγκόσμια εταιρείας διατροφής στόχος της οποίας είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής. Τα προϊόντα της Herbalife αποτελούν πλέον βασικό συστατικό των συνταγών της Αναστασίας, η οποία μίλησε στον «ΠτΘ» για τη νέα της αυτή συνεργασία, την ενασχόλησή της με την αθλητική διατροφή αλλά και τη χρήση των social media για την προώθηση της δουλειάς της έως σήμερα.
 
Ο λόγος στην ίδια…
 
ΠτΘ: Πείτε μας λίγα λόγια για την έως τώρα πορεία σας και το πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την φυσική αγωγή.
Α.Σ.:
 Κατάγομαι από την Κομοτηνή, από την οποία έφυγα για σπουδές το 2005 και επανήλθα το 2011. Τελείωσα τη σχολή «Εφαρμογές Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο» στην Ηγουμενίτσα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκα με το τραγούδι, με το οποίο ασχολούμαι μέχρι και σήμερα και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου, μαζί με τη γυμναστική και τη διατροφή.
Αφότου τελείωσα τις σπουδές μου και ενώ ασχολούμουν με τη γυμναστική ερασιτεχνικά – αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου –  αποφάσισα να μάθω περισσότερα πράγματα και να επεκτείνω τις γνώσεις μου, γύρω από το αντικείμενο της γυμναστικής. Έτσι ξεκίνησα σπουδές σε μια ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη, από όπου αποφοίτησα έχοντας πτυχίο «personal and group trainer και σύμβουλος αθλητικής διατροφής». Ακολούθησαν άλλα δυο πτυχία σε συγκεκριμένους κλάδους εκγύμνασης, με τελευταίο μου «επίτευγμα» την εισαγωγή μου στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις. Αυτά συνοψίζουν με λίγα λόγια τη σχέση μου με την γυμναστική και  επειδή είμαι της άποψης ότι η γνώση δεν έχει τέλος, ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός, να συνεχίσω τις σπουδές μου και την εξειδίκευσή μου, στη γυμναστική και στη διατροφή, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.
 
ΠτΘ: Γυμναστική και διατροφή είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί. Παρόλα αυτά τι σημαίνει σωστή διατροφή; Είναι ορθώς συνυφασμένη με τη στέρηση;  
Α.Σ.:
Για μένα, όπως και για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται περισσότερο ή λιγότερο με τη γυμναστική, η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Αυτό γίνεται πολύ γρήγορα κατανοητό στην πράξη, γιατί όταν ο ασκούμενος ξεκινήσει ένα σωστά δομημένο διατροφικό πλάνο, αμέσως καταλαβαίνει τη διαφορά, στην ποιότητα της προπόνησής του, αποκτά ενέργεια και είναι πολύ πιο αποδοτικός. Ακόμη και άτομα που δεν θέλουν να χάσουν βάρος μέσω της γυμναστικής, αλλά θέλουν απλά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση ή την υγεία τους, σταδιακά βελτιώνουν και την ποιότητα της διατροφής τους. Για παράδειγμα, αν έχεις προγραμματίσει να ασκηθείς στις 5.00 το απόγευμα, δεν μπορείς να φας βαριά το μεσημέρι, γιατί πολύ γρήγορα θα καταλάβεις ότι είναι αδύνατον το σώμα να καταναλώσει ένα βαρύ γεύμα και να είναι σε θέση στη συνέχεια να δώσει την απαραίτητη ενέργεια για την προπόνηση, λίγες ώρες αργότερα. Όπως επίσης και μετά την προπόνηση, λόγω της απελευθέρωσης ορισμένων ορμονών, που βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει από το στρες της ημέρας, ο ασκούμενος αναζητά πιο απλά και υγιεινά γεύματα, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές, ο λόγος που μας σπρώχνει προς το «πρόχειρο» φαγητό και τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, είναι το άγχος της καθημερινότητας. 

«Είμαι διατεθειμένη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, σε όσους ήδη έχουν κάνει την αρχή αλλά και σε όσους που χρειάζονται ένα στήριγμα, που θα πιστέψει πριν από αυτούς γι’ αυτούς» 

ΠτΘ: Παρακολουθώντας κάποιος τα social media σας, αντιλαμβάνεται αμέσως την αγάπη σας για την αθλητική διατροφή, η οποία πλέον έχει μετουσιωθεί και σε πράξη, υπό την έννοια ότι επί καθημερινής βάσεως αναρτάται πιάτα, με συγκεκριμένα συστατικά, διατροφική αξία κ.ο.κ. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώσατε και τη συνεργασίας σας με την εταιρεία Herbalife. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και σε τι ακριβώς αφορά;
Α.Σ.:
Η συνεργασία με την εταιρεία Herbalife  έγινε ακριβώς μέσω των κοινωνικών δικτύων  που χρησιμοποιώ τακτικά για να κάνω ευρέως γνωστά τα οφέλη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Συγκεκριμένα, στο χώρο της Herbalife με ξενάγησε ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Χρήστος Πασσιάς, τον οποίο ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη δυνατότητα. Ο κ. Πασσιάς ήταν και αυτός που με έφερε σε επαφή και μου «γνώρισε» τα προϊόντα της εταιρείας, με «μύησε» ουσιαστικά στην επαγγελματική προσέγγιση του ζητήματος της υγιεινής διατροφής, στα οφέλη των προϊόντων, τόσο σχετικά με τον έλεγχο του βάρους αλλά και το πώς αυτά λειτουργούν σε σχέση με την άσκηση και γενικότερα σε όλες τις απαραίτητες για εμένα πληροφορίες. Μου έδειξε επίσης εμπιστοσύνη, προτείνοντας μου τη συνεργασία μας και μου παρείχε όλη την γκάμα των προϊόντων διατροφής τη εταιρείας, τα οποία και πλέον χρησιμοποιώ στις συνταγές μου.
 
Ας μην ξεχνάμε πως για να επιτύχουμε το 100% του αποτελέσματός που επιζητούμε, θα πρέπει να εστιάσουμε στο 80%, που είναι η διατροφή και στο 20%, που είναι η άσκηση. Για τον λόγο αυτό αφιέρωσα πολύ χρόνο, για την απόκτηση όλων των απαιτούμενων γνώσεων από τη συνεργασία μου αυτή, με σκοπό να παρέχω στους σοβαρά ενδιαφερόμενους, ό,τι αποτέλεσμα επιθυμεί ο καθένας ξεχωριστά, είτε πρόκειται για άτομο που κάνει καθιστική ζωή είτε για άτομο που έχει την  άσκηση ως μέρος της καθημερινότητάς του. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, πόσο μάλλον όταν αφορά την υγεία μας. Προσωπικά είμαι διατεθειμένη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, σε άτομα που ήδη έχουν κάνει την αρχή και έχουν προχωρήσει, αλλά και σε άτομα που χρειάζονται έναν άνθρωπο – στήριγμα, που θα πιστέψει πριν από αυτούς γι’ αυτούς.
 
ΠτΘ: Υπάρχουν κάποιες αγαπημένες σας συνταγές ή «μυστικά» που θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Α.Σ.:
Δεν ξέρω αν μπορώ πραγματικά να επιλέξω και να ονομάσω κάποιες συνταγές μου «αγαπημένες», αλλά σίγουρα είμαι μεγάλη φαν των pancakes πρωτεΐνης που φτιάχνω και αυτό είναι φανερό νομίζω, για όσους με ακολουθούν στο instagram  ή στο facebook. Επιπλέον φτιάχνω, και έχω πάντα μαζί μου διότι λόγω της δουλειάς μου μπορεί να βρίσκομαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού, μπάρες πρωτεΐνης και κάποια muffins, που μου παρέχουν ενέργεια, για να συνεχίσω. Τα μυστικά μου δεν θα σας τα αποκαλύψω, απλά θα τονίσω πως όλες οι συνταγές μου είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς κορεσμένα λιπαρά και λόγω της χρήσης του πίτουρου βρώμης, που είναι πολύ αγαπημένο μου υλικό, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Χρησιμοποιώ υλικά που αντικαθιστούν επάξια τα «ανθυγιεινά» της ζαχαροπλαστικής (ζάχαρη, βούτυρο, τρανς λιπαρά) και το αποτέλεσμα είναι δοκιμασμένο – από πολλά άτομα του χώρου και εκτός αυτού – και πολύ γευστικό.
 

Έτσι, με τις εναλλακτικές αυτές συνταγές, η σωστή διατροφή παύει να είναι συνυφασμένη με την στέρηση. Χρειάζεται απλά έξυπνες εναλλακτικές λύσεις και μέτρο. Βέβαια, σίγουρα όλοι μας ξεφεύγουμε κάποιες στιγμές και δεν ακολουθούμε πάντα μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αρκεί όμως να επιστρέφουμε και πάλι στο μέτρο, όπως ισχύει και για όλα τα αγαθά στη ζωή πιστεύω. 

«Ο κόσμος δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τα δημιουργήματά μου» 

ΠτΘ: Τα social media αποτελούν βασικό σας εργαλείο, στην προώθηση της δουλειάς σας. Γιατί στραφήκατε σε αυτά; Ανταπόκριση από το κοινό υπάρχει;
Α.Σ.:
Η  χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο κάνω γνωστή την αγάπη μου και την ενασχόλησή μου με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ο κόσμος δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τα «δημιουργήματά» μου και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη. Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε πόσο εύκολη και υγιεινή μπορεί να γίνει η διατροφή μας, με κάποιες μικρές και οικονομικές, εναλλακτικές λύσεις. Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας, αν δεν χρειαζόταν να θυσιάσει στο ελάχιστο τη γεύση, θα προτιμούσε το γλυκό που τρώει να έχει τις μισές και λιγότερες θερμίδες από κάποιο που θα έπαιρνε έτοιμο και, πιστέψτε με,  γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό, όταν «μπαίνει» και η χαρά της δημιουργίας στη μέση.
 
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους όσους έχουν αγκαλιάσει την αγάπη μου για την υγεία και την ποιότητα της ζωή μας και φυσικά την Herbalife που μου παρέχει τα απαραίτητα υλικά για τα «δημιουργήματά» μου και τον κ. Πασσιά, που με εμπιστεύτηκε. Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.