Ειδικο συμβουλο σε νομικα θεματα «ψαχνει» ο Περιφερειαρχης ΑΜΘ

Μέχρι τις 29 Ιουνίου οι αιτήσεις

Προκήρυξη για την πλήρωση μιας θέσης ειδικού συμβούλου σε νομικά θέματα εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο ειδικός σύμβουλος θα απασχοληθεί με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη νομική υποστήριξη του Περιφερειάρχη κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή συμβουλών και εξειδικευμένης γνώμης επί θεμάτων νομικής φύσεως της Περιφέρειας και των νομικών της προσώπων, προς τον Περιφερειάρχη και τα λοιπά όργανα της Περιφέρειας, στην επιμέλεια συμβάσεων και συμφωνιών με τρίτους, στην διερεύνηση και  παρακολούθηση της νομοθεσίας και της νομολογίας επί ειδικών ζητημάτων που απασχολούν τα όργανα και τις οργανωτικές μονάδες του φορέα. 

Τα προσόντα 

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι Θα πρέπει σωρευτικά:
Α. Να έχουν τα γενικά προσόντα διορισμού πλην του ορίου ηλικίας διορισμού ήτοι:
1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
3. Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση.
4. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα επιλεγούν.
5. Να μην απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα ,λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο ,οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.
B. Να κατέχουν Πτυχίο Νομικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο  ή δίπλωμα Ε.Α.Π.(ΑΕΙ)
ή Π.Σ.Ε.(ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Γ. Να διαθέτουν Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,αποδεικνυόμενη με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κλπ)ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία ανάλογη με το αντικείμενο απασχόλησης ή από την ιδιότητα του προσλαμβανόμενου ως επαγγελματία ειδικής εμπειρίας
Δ. Να διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών  Νομικής Σχολής ημεδαπού ή αλλοδαπού Πανεπιστημίου.
Ε. Να διαθέτουν συστηματική ενασχόληση με το αντικείμενο της απασχόλησης, αποδεικνυόμενη από ανάλογη προϋπηρεσία πχ ως προσωπικό ειδικών θέσεων ή θητεία ή έμμισθη εντολή σε ΟΤΑ Β’ βαθμού ή σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ή σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και επιχειρήσεις αυτών.
 
Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, όσο και κατά το χρόνο διορισμού.  Επισημαίνεται επίσης ότι σε περίπτωση που στις θέσεις αυτές προσληφθεί δικηγόρος αναστέλλεται η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη.
 
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν στην παραπάνω θέση και έχουν τα νόμιμα προσόντα, καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργασίμων ημερών που λήγει στις 29 Ιουνίου να καταθέσουν είτε αυτοπροσώπως, είτε να στείλουν ταχυδρομικώς συστημένα επί αποδείξει στην ταχυδρομική διεύθυνση: «Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης/Γραφείο Περιφερειάρχη, Κακουλίδου 1 – Κομοτηνή 69100, (υπεύθυνη υπάλληλος κα. Παπάζογλου Μαρίνα τηλ. 25313-52106)», σχετική αίτηση στην οποία θα επισυνάπτονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα αναφέρεται η θέση για την οποία υποβάλλουν υποψηφιότητα. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς ,το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του, επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.
 
Info
Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν  το πλήρες κείμενο της προκήρυξης στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ  (ΑΔΑ: 6ΒΗ77ΛΒ-ΡΓ2), στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr), καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ (Διοικητήριο Κομοτηνής 1ο όροφο) όπου αναρτάται. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.