Η ετησια μουσικοχορευτικη εκδηλωση του Συλλογου Ποντιων «Τα Κασσιτερα»

Την Τετάρτη στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών

Ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών την ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση.
 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παράστασης, θα συστήσουν στο κοινό τους λαϊκούς μουσικούς του χωριού Κασσιτερά, κάνοντας μια αναδρομή στους εγνωσμένης αξίας και στον Πόντο αλλά και αργότερα στα Κασσιτερά καλλιτέχνες αλλά και σε όσους επακολούθησαν ορμώμενοι από τα Κασσιτερά και διάνθισαν μουσικά τις κοινωνικές εκδηλώσεις της επαρχίας Σαπών αλλά και ευρύτερα.
 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές  ομάδες του Συλλόγου θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2016-2017, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο.
 
Παράλληλα, ο Μουσικός Φιλολογικός Όμιλος Καρυάς Λευκάδας “Απόλλων”, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς στην περιοχή της Λευκάδας. Θα λειτουργεί, επίσης, έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων από το αρχείο του Συλλόγου.
 
Info
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.