«Το Αγκαθινο Στεμμα» του Θεοφιλου Γιαννοπουλου

Παρουσιάστηκε στο Δημοκρίτειο την Παρασκευή

Ορμώμενος από την καταγωγή του συνονόματου παππού του από την Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης μα και της γιαγιάς του Κωνσταντινιάς από το  Σουφλί του Έβρου, ο συγγραφέας Θεόφιλος Γιαννόπουλος θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στη θρακική γη με το περιπετειώδες μυθιστόρημά του «Το Αγκάθινο Στέμμα» από τις Εκδόσεις ΕΞΗ.
 
Για τον λόγο αυτό βρέθηκε στις 26 Μαΐου στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στο βιβλιοχαρτοπωλείο “Δημοκρίτειο”, ερχόμενος σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό της πόλης. Το έργο του κυκλοφορεί ήδη σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος και της Κύπρου και έχει γνωρίσει υψηλό αναγνωστικό ενδιαφέρον λόγο της ιδιαίτερης πλοκής του που συντελείται στην γεωγραφική περιοχή της Θράκης.
 

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται στο παρόν και έχουν ως επίκεντρο ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού, με αφορμή το  μυστηριώδες μισοκαμένο βιβλίο που βρέθηκε στα Κομνηνά της Ξάνθης. Προσπαθώντας οι πρωταγωνιστές να διασταυρώσουν την αυθεντικότητα του θρύλου που περιέχεται στις σελίδες του, βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια συναρπαστική αναζήτηση που τους επιφυλάσσει πάμπολλες εκπλήξεις και ανατροπές. Όμως για να φέρουν στο φως τους βυζαντινούς και αρχαιοελληνικούς θησαυρούς της Θράκης, θα πρέπει πρώτα να αποκωδικοποιήσουν μια παράξενη επιστολή, να ανακαλύψουν εισόδους σε υπόγειες κρυψώνες, να λύσουν δύσκολους γρίφους, να επεξηγήσουν ιδιαίτερα σύμβολα και να τα συνδέσουν όλα τους με την υπάρχουσα ιστορική γνώση.
 
Παράλληλα όμως, υπάρχει και μία άλλη, ανταγωνίστρια παρουσία. Ένα στοιχείο που εντείνει ακόμη περισσότερο την ένταση, την δράση, την αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα.
 
Το ταξίδι του συγγραφέα θα συνεχιστεί στο φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης (10/6), στο φεστιβάλ βιβλίου στο Ν. Ηράκλειο Αθήνας (18/6) και στην παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα στις 19/6.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.