Μαθητες του 1ου ΕΠΑΛ καταθετουν τις εμπειριες απο την πρακτικη τους στο Ριμινι της Ιταλιας

Ημερίδα προβολής και διάχυσης αποτελεσμάτων την Πέμπτη 1η Ιουλίου στην αίθουσα προβολών του σχολείου

Το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής διοργανώνει ημερίδα προβολής και διάχυσης αποτελεσμάτων του  ευρωπαϊκού προγράμματος  Δια Βίου Μάθησης ERASMUS+  την  Πέμπτη  1η  Ιουνίου  2017 στην αίθουσα προβολών του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής – Τέρμα Σισμάνογλου , στις 12:00 μμ. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Πρακτική Άσκηση μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής σε επιχειρήσεις της Ιταλίας (Ρίμινι)» και πραγματοποιήθηκε από τις 20-11-2016 έως  4-12-2016. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και υπό την επίβλεψη  του ΙΚΥ – Εθνικής Μονάδας ERASMUS+ τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες και τους όρους  ποιότητας σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος ERASMUS+ 2016. 
 
Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα  γίνει σύντομη ιστορική αναδρομή των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υλοποιηθεί από το τμήμα  ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής από το 2009 έως σήμερα στα πλαίσια του  εορτασμού των 30 ετών του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τους σκοπούς του προγράμματος ERASMUS+ και τα οφέλη του στους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης  της Ροδόπης   και θα απονεμηθούν ευρωπαϊκά πιστοποιητικά κινητικότητας και εργασιακής εμπειρίας στους συμμετέχοντες (Europass πιστοποιητικά Κινητικότητας και ECVET πιστοποιητικά συσσώρευσης ψηφίδων εργασιακής εμπειρίας γνώσεων και δεξιοτήτων). 

Το πρόγραμμα 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει: 

  • 11:50 Προσέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.
  • 12:05 Χαιρετισμός προσκεκλημένων.
  • 12:10 Γνωριμία με το ERASMUS + στην  Ελλάδα και την Ευρώπη.  Σύντομη  ιστορική αναδρομή των προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης στο εξωτερικό που έχει υλοποιήσει το 1ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ από το 2009 (πρόγραμμα Leonardo Da Vinci) έως το 2017 με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
  • 12:20 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος  του Ρίμινι  με αρ. 2015-EL01-KA102-013571  και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση   από την Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Σταθοπούλου Μαρία.
  • 12: 40 Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού.
  • 12:50  Προσωπικές εμπειρίες  συνοδών του προγράμματος και συμμετεχόντων.
  • 13:10  Απονομή φακέλων με Πιστοποιητικά Συμμετοχής  στην Κινητικότητα  στους συμμετέχοντες (Certificates, Europass  πιστοποιητικά και ECVET πιστοποιητικά).
  • 13:25  Λήξη 

Info
Η είσοδος  είναι ελεύθερη σε όσους ενδιαφέρονται για την επαγγελματική εκπαίδευση στη Ροδόπη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.