Η χειραψια*

Χτες τον χαιρέτισε ένας γνωστός του. Πρόσεξε περισσότερο στην αφή την αίσθηση που άφησε το χέρι του. Ήταν κάπως υγρό και κάτι ζητούσε να πάρει από εκείνον, όπως κάποιος θέλει κάτι δικό του, κρυφό, να σου εκμυστηρευτεί.
   
Αισθάνθηκε, όταν ακούμπησε το χέρι του, σα να διάβαζε κάποιο στριφνό μήνυμα,  για τους πολλούς ακατάληπτο.  Και ο συνομιλητής του έδειχνε σαν καταβεβλημένος από την ζωή, σα να ήλθε από έναν απόμακρο κόσμο. Όμως, ήξερε καλά ότι, ο άλλος εντασσόταν στον αιματώδη τύπο ιδιοσυγκρασίας, αυτόν που αναφέρει ο αρχαίος Ιπποκράτης κι αυτό ήταν που του φάνηκε  περίεργο σ’ αυτή την υπόθεση.
 
Ο χαιρετήσας συνήθιζε να αγορεύει σε κάθε ευκαιρία, πέραν των αγορεύσεών του  στην αδιάλειπτη δικηγορική δράση του, ακόμη και τις  ώρες του ελεύθερου χρόνου του.
   
«Τι κρίμα!,  ήταν τόσο ομιλητικός στη ζωή του και κατέληξε εσωστρεφής και σιωπηλός τελευταία!», σκέφτηκε και απέφυγε, τότε, να δείξει την  απορία που σκοτείνιασε αμυδρά το βλέμμα του.                       
 
*Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό  «Θράκα», στη διεύθυνση www.thraca.gr. Η φωτογραφία είναι επιλογή του περιοδικού.
                                                                                                   

*Ο Ηλείος Νίκος Μπακιός αρθρογραφεί και γράφει συνήθως  «μικρές ιστορίες», που φιλοξενούνται σε αθηναϊκές εφημερίδες, blogs και  ηλεκτρονικά περιοδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.