26 και 27 Απριλιου η Αλεξανδρουπολη κινειται στον «Δυτικο Δρομο του Μεταξιου»

Το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» παρουσίασαν στο κοινό οι εμπλεκόμενοι της Περιφέρειας

Συνέντευξη Τύπου για το «1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 26 και 27 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Ελένης Δημούδη στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
Στην εισαγωγή του ο κ. Μέτιος μίλησε για την «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» και το Πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο των οποίων διοργανώνεται το «1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού».
 
Στη συνέχεια, έδωσε πληροφορίες για τις εργασίες,  τους στόχους και το πρόγραμμα του Εργαστηρίου και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη είναι σημαντική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Ο κ. Μέτιος έκλεισε την εισαγωγή του κάνοντας μια αναφορά στη σημασία του έτους 2017 ως «Έτους Τουρισμού» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου κ. Πέτροβιτς μίλησε από την πλευρά του για οργανωτικά θέματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παράλληλες ενέργειες που έχουν προβλεφθεί ώστε οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
 
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες επικοινωνίας και δικτύωσης με ανθρώπους του τουρισμού που δίνει στην Περιφέρεια η διοργάνωση αυτού του Εργαστηρίου και τόνισε ότι κατά την έναρξη των εργασιών του θα υπάρξει παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.
 
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, και επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου, κ. Δημούδη, τέλος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου θα υπάρξει παρουσίαση μεταξωτών προϊόντων, όπως κεντήματα, φουλάρια, γραβάτες, κοσμήματα και υφάσματα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους χώρους παραγωγής μεταξωτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.