«Οικονομικα για μη ειδικους» του Περικλη Γκογκα

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στη Λέσχη Κομοτηναίων

Με πρωτοβουλία των εκδόσεων «Κριτική» και του Public Κομοτηνής θα γίνει στην Κομοτηνή η παρουσίαση του βιβλίου «Οικονομικά για μη ειδικούς» του Περικλή Γκόγκα, συγγραφέα του βιβλίου και αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Λέσχη Κομοτηναίων, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

– Δημήτρης Πολιτόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης
– Ιωάννης Πραγγίδης, Επίκουρος καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο Περικλής Γκόγκας… 

Ο Περικλής Γκόγκας είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Μακροοικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Πολυπλοκότητα και Μηχανική Μάθηση. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά με «high distinction» από το University of Saskatchewan και διδακτορικό με ειδίκευση στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά από το University of Calgary. Προτού αφοσιωθεί στην ακαδημαϊκή καριέρα, διετέλεσε για σειρά ετών οικονομικός διευθυντής μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας και ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων. 

… και τα «Οικονομικά για μη ειδικούς» 

Στο βιβλίο, η οικονομική επιστήμη παρουσιάζεται και εξηγείται απλά και συνοπτικά, με πολλά παραδείγματα από τη βιωματική εμπειρία. Αποτελεί έτσι έναν οδηγό για την ερμηνεία και κατανόηση των οικονομικών γεγονότων, όρων και εννοιών που μας απασχολούν καθημερινά, πολύ χρήσιμο τόσο στον μη ειδικό στα οικονομικά όσο και σε αυτόν που έχει διδαχθεί στο παρελθόν οικονομικά.
 
Στόχος του συγγραφέα είναι να εξηγήσει συνοπτικά και με απλά λόγια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η σύγχρονη οικονομία. Αυτό επιτυγχάνεται με την παράθεση σύντομων και αυτοτελών κεφαλαίων που παρουσιάζουν με απλούς, κατανοητούς όρους, αλλά ταυτόχρονα με ακρίβεια την ορολογία και τους σχετικούς ορισμούς, τις εξελίξεις και τη δομή της οικονομίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.