Οι πολλαπλες «αναγνωσεις» της εξεγερσης και της αμφισβητησης

Με επιτυχία διεξήχθη ο 3ος Μαραθώνιος ανάγνωσης Γαλλόφωνων Κειμένων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μέλη της ομάδας Γαλλοφωνίας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσαν τον μαραθώνιο ανάγνωσης γαλλόφωνων κειμένων.

Μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 19 Μαρτίου στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ» ήταν οι συμμετοχές νέων και εκτός της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, καθώς ποιήματα και κείμενα Γάλλων διανοούμενων ανέγνωσαν τόσο φοιτητές άλλων τμημάτων όσο και εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.

Για περισσότερες από δύο ώρες οι συμμετέχοντες ανέγνωσαν κείμενα Γάλλων συγγραφέων, μεταξύ των οποίων οι Αρθούρος Ρεμπώ ,Αλμπέρ Καμύ και Λεοπόλντ Σενγκόρ,  στα γαλλικά και τα ελληνικά, που εντάσσονται στην φετινή θεματική που δεν είναι άλλη από τη «Γαλλοφωνία της εξέγερσης και της αμφισβήτησης».

Μια θεματική η οποία σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας κ. Στέφανο Γραβάνη δεν επιλέχτηκε τυχαία, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο τα πάντα, ακόμα και οι πιο σταθερές αξίες αμφισβητούνται.

Είχε προηγηθεί ένα «γαλλικό» πάρτυ, το βράδυ της Παρασκευής, επίσης στο Καφέ – Μπαρ «Οχτώ» με γνωστά γαλλικά τραγούδια – επιτυχίες, του παρελθόντος και του παρόντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.