Η πολυφωνια αρχη της δημοκρατιας

Κάποιοι εκ των τουρκογενών συμπολιτών μας σημείωσαν την αντίρρησή τους προς το σχόλιο του συνεργάτη-αρθρογράφου Αϊντίν Ομέρογλου, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα των τουρκικών της εφημερίδας μας (αρ. φύλλου 7301, με ημερομηνία Τρίτη, 21 Μαρτίου 12017), με τίτλο «Γιατί οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης λένε ΟΧΙ στο ΝΑΙ του AKP», επισημαίνοντας ότι ο τίτλος (η άποψη που εμπεριέχει) δεν τους εκφράζει ως δυτικοθρακιώτες Τούρκους.
 
Λίαν ευπρόσδεκτη η παρατήρηση, οι αρθρογράφοι και οι συντάκτες όμως έχουν το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης τους, και το συγκεκριμένο άρθρο, προσωπική εκτίμηση εκφράζει και μάλιστα υπογεγραμμένη.
 
Το σίγουρο είναι ότι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να υπερασπίζονται την πολυφωνία και το δικαίωμα έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Εξάλλου, χάρη σ’ αυτή τη δέσμευση όλων μας, καταφέραμε η χώρα μας να σέβεται την αρχή της πολυφωνίας και τον πλουραλισμό των απόψεων, γεγονός που μας καθιστά υπερήφανους, τόσο ως Έλληνες όσο και ως Ευρωπαίους.
 
Το ίδιο κι εμάς, σ’ αυτήν την εφημερίδα, που πρώτη δίνει τους προσωπικούς της αγώνες για την ανοχή στην αντίθετη άποψη, πλην σαφώς των φασιστικών.
 
Υ.Γ.: Πάντως με τον ένα ή τον άλλον τρόπο δεν είμαστε σίγουροι ότι η μειονότητα απέναντι στο θέμα του επικείμενου, στις 16 Απριλίου δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, είναι «μπετοναρισμένη» στην ίδια άποψη, κι αυτό μας φαίνεται λογικό. Από πολίτες συναποτελείται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.