Αναλαμβανει δραση για τις αυτοκτονιες η Περιφερεια ΑΜΘ

Μέσα στο 2017 θα τρέξει η καμπάνια «Ναι στη ζωή» που οργανώνουν η ΠΑΜΘ και δήμοι της Ροδόπης

Την ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα των αυτοκτονιών στη Ροδόπη τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οντέρ Μουμίν, υπενθυμίζοντας πως για κάποιο διάστημα βλέπαμε συνεχείς αυτοκτονίες στην περιοχή μας.
 
Όπως ανέφερε πρέπει να διερευνηθεί από τους ειδικούς αν ο αριθμός των αυτοκτονιών είναι ανησυχητικός, ώστε η διοίκηση να κρίνει αν χρειάζεται να αναλάβει δράση επί του θέματος.
 
Όπως σημείωσε, «έτυχε οι συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν να είναι μέλη της μειονότητας», θεωρεί όμως πως το πρόβλημα είναι κοινό, αφορά όλους τους πολίτες και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
«Εμείς δεν είμαστε ειδικοί, παρόλα αυτά κρίναμε και θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε, γιατί είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες» σημείωσε, για αυτό και κατέθεσε πρόταση, σε συνεργασία με τους δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Ιάσμου να οργανώσουν την καμπάνια «Ναι στη ζωή», η οποία θα τρέξει αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2017.
 
Μάλιστα κατέθεσε την ιδέα να γίνουν δράσεις και από τα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα μια κοινή ραδιοφωνική εκπομπή, ώστε το θέμα να αναδειχθεί με προσοχή, με σαφήνεια, με τη βοήθεια των ειδικών με στόχο να βρεθούν τρόποι για να βοηθήσουν αυτούς που το έχουν ανάγκη.
 
«Δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε ακραίες λύσεις. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλύσουν οι ειδικοί, από τους οποίους μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους φέρουμε κοντά στα κέντρα πρόληψης τέτοιων φαινομένων» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μουμίν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.