Παρουσια του Υπουργου Παιδειας η Συνοδος των Πρυτανεων στην Αλεξ/πολη

Αθανάσιος Καραμπίνης «Θέλω να πιστεύω πως θα ληφθούν αρκετές αποφάσεις στη Σύνοδο της Αλεξανδρούπολης»

«Θα συζητηθούν όλα τα θέματα λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας» 

Θετικά αποτιμά τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην Αθήνα ο προεδρεύων της Συνόδου και Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι στην 83η Τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί 26-28 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
 
Άλλωστε στην τελευταία ημέρα της Συνόδου, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, θα παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε μια κρίσιμη περίοδο μιας και αυτή θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων πριν την κατάθεση από την κυβέρνηση του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.  

Σύγκλιση απόψεων 

Στόχος της έκτακτης συνόδου, ήταν να υπάρξει μια πρώτη «αναγνωριστική» ανταλλαγή απόψεων των πρυτάνεων με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, επί της βάσης των προτάσεων που το υπουργείο ήδη κατέθεσε προς τους Πρυτάνεις.
 
Ο Υπουργός παρουσίασε τις θέσεις του και ο κ. Καραμπίνης σημείωσε ότι σε αρκετά θέματα αυτές είναι σχετικά κοντά σε σχέση με αυτές των πρυτάνεων, ενώ στα θέματα όπου υπάρχουν διαφορές και αποστάσεις, έχουν δημιουργηθεί επιτροπές οι οποίες θα δουλέψουν στο μεσοδιάστημα για να διαμορφώσουν τις θέσεις που θα τεθούν στο Υπουργό στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.
 

Βέβαια οι Πρυτάνεις ήδη έχουν καταθέσει και τις δικές τους προτάσεις προς το υπουργείο, ώστε αυτές να ληφθούν υπόψη, όπως το θέμα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τον κ. Καραμπίνη να σημειώνει προς τον Υπουργό πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που παραμένουν στη χώρα αλλά κάνουν εξ’ αποστάσεως μεταπτυχιακά στην Κύπρο.
 
«Γιατί να κάνουν αυτά τα μαθήματα στην Κύπρο και να μην τα κάνουν στην Ελλάδα» διερωτήθηκε ο Πρύτανης, τονίζοντας πως το κόστος αυτών των μεταπτυχιακών δεν το αποτιμά κανένας, με πολλούς να δίνουν 3, 4 και 5 χιλιάδες στο εξωτερικό. 

Την τελευταία ημέρα παρών ο Υπουργός 

«Θέλω να πιστεύω ότι και εκεί θα συμφωνήσουμε, στα μείζονα θέματα, όπως οι εισαγωγικές εξετάσεις, ο ενιαίος χώρος της εκπαίδευσης και της έρευνας, τα Περιφερειακά Συμβούλια και άλλα» σημείωσε ο κ. Καραμπίνης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα ληφθούν αρκετές αποφάσεις.
 

Ουσιαστικά το συνέδριο της Αλεξανδρούπολης ξεκινά την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, με τις επιτροπές ερευνών. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι Αντιπρυτάνεις ενώ την Παρασκευή και Σάββατο θα συνεδριάσει η ολομέλεια και ο Υπουργός αναμένεται να παραστεί την τελευταία ημέρα. 

Τι είπε ο Γαβρόγλου στους Πρυτάνεις 

Ο κ. Γαβρόγλου στη συνεδρίαση του Σαββάτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια στάθηκαν όρθια μέσα στην παρατεταμένη κρίση και ζήτησε συνεχή συνεργασία και συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Πανεπιστημίων.
 
Ανέφερε πως το υπουργείο είχε ήδη στείλει στους Πρυτάνεις αναλυτική εισήγηση για ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών, με τον Υπουργό να εκφράζει την πεποίθηση πως η συνάντηση αποτελεί μια αισιόδοξη αρχή για την συνεργασία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.