Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Ο νονός της νύχτας» και «The bye bye man» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού στα Odeon Kosmopolis. Ο λόγος για την ταινία τρόμου «The bye bye man» σε σκηνοθεσία της Στέισι Τάιτλ και το αστυνομικό «Ο νονός της νύχτας» με τον Μπεν Άφλεκ να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να υπογράφει τη σκηνοθεσία.
 
Επίσης και αυτή την εβδομάδα συνεχίζουν τη διαδρομή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η περιπέτεια, που είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι, «Assasin’s Creed» και για τους «ρομαντικούς» η ταινία «La la land»με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν είναι η ιδανική επιλογή.
 
Κι ακόμα οι ελληνικές παραγωγές «Η Ρόζα της Σμύρνης» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και «Τέλιοι ξένοι» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, ενώ για τους μικρούς φίλους της μεγάλης οθόνης το σαββατοκύριακο θα προβάλονται οι ταινίες animation «Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης», «Βαϊάνα» και «Τραγούδα!». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

The bye bye man

Όταν τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, μακριά από την πανεπιστημιούπολη, εξαπολύουν από λάθος μια υπερφυσική οντότητα με το όνομα Bye Bye Man, ο οποίος έρχεται να τους καταδιώξει όταν ανακαλύπτουν το όνομα του. Οι φίλοι πρέπει να σώσουν ο ένας τον άλλον, ενώ την ίδια ώρα να κρατήσουν την ύπαρξη του μεταφυσικού δολοφόνου κρυφή από άλλους, ώστε να τους σώσουν από παρόμοια μοίρα.
 
Ο νόμος της νύχτας

Δεκαετία του 1920. Η ποτοαπαγόρευση έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση ενός ολόκληρου δικτύου παράνομων αποστακτηρίων, υπόγειων μπαρ, γκάνγκστερ και διεφθαρμένων αστυνομικών. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου αστυνόμου της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που διαφέρει από την αυστηρή και καθωσπρέπει ανατροφή του. Έχοντας στον ενεργητικό του πλειάδα μικροκλοπών, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της περιοχής. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή, την ένταση και την κακή φήμη του παρανόμου. Όμως, η ζωή στη σκοτεινή πλευρά έχει το τίμημά της.
 
Assasin’s Creed

Μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες, ο Κάλουμ Λιντς βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους Assassins, και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσει την καταπιεστική και παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα.
 
La la land

Δύο ονειροπόλοι -η Μία, μια εμπνευσμένη ηθοποιός, και ο Σεμπάστιαν, ένας εμπνευσμένος τζαζίστας- συναντιόνται στο Λος Άντζελες. Γρήγορα ερωτεύονται και πριν το καταλάβουν, βρίσκονται σε ένα σπινθηροβόλο ρομάντζο, με τις ελπίδες και τα οράματα τους πλέον να συνδέονται. Αλλά όπως τους έφερε κοντά, έτσι το Λος Άντζελες είναι ικανό να τους χωρίσει. Καθώς μάχονται να χτίσουν την προσωπικότητα τους μέσα σε έναν τόσο σκληρό ανταγωνισμό που τώρα τους περιβάλλει, η Μία κι ο Σεμπάστιαν ανακαλύπτουν η διατήρηση ισορροπίας τέχνης και αγάπης σε ένα μέρος σαν αυτό, μπορεί να είναι το δυσκολότερο όλων.
 
Η Ρόζα της Σμύρνης
 
Η αινιγματική σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της, Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη. H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.
 
Τέλειοι ξένοι

Μια παρέα, με μακρύ παρελθόν μεταξύ τους, βρίσκονται μαζεμένοι όταν σκέφτονται ένα παράξενο, όσο κι επικίνδυνο παιχνίδι: τοποθετούν τα smartphone τους στο τραπέζι και μοιράζονται τα μνήματα και τις κλήσεις που έλαβαν την ίδια ημέρα, κάτι σαν ηλεκτρονική ρωσική ρουλέτα. Αλλά κανείς τους δεν είναι απόλυτα «αθώος», και η χαρούμενη παρέα φίλων βρίσκονται εμπρός σε ένα χάος ερωτηματικών, που δεν αφορούν μονάχα τον έρωτα και την προδοσία.

Μόνο σήμερα και αύριο

Τραγούδα!

Σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας, αλλά κατοικημένο αποκλειστικά από ζώα, ο Μπάστερ Μουν, ένα ζωηρό κοάλα, προεδρεύει σε ένα πάλαι ποτέ μέγα θέατρο, που όμως περνάει μεγάλη κρίση. Λίγο οπτιμιστής, λίγο απατεωνάκος, αλλά αγαπάει το θέατρο του όσο τίποτα άλλο, και θα κάνει τα πάντα για να το διατηρήσει. Αυτό που του έρχεται στο μυαλό, μήπως και σώσει την κατάσταση, είναι να διοργανώσει τον μεγαλύτερο τραγουδιστικό διαγωνισμό του κόσμου.
 
Βαϊάνα
 
Στην αρχαία Ωκεανία του Νότιου Ειρηνικού, η νεαρή Μοάνα Γουαϊλκίκι, μοναχοκόρη του αρχηγού μιας μακράς γενιάς ναυτικών, σαλπάρει για την αναζήτηση ενός μυθικού νησιού. Κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού της, βρίσκει τον κατάλληλο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός ημίθεου, του Μαουΐ.
 
Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης
 
Παρίσι, 1884. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μην έχοντας τίποτα να χάσει, η Φελισί «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα; 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.