«Εντουαρντ Σνοουντεν: Citizenfour» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου

Το βραβευμένο με όσκαρ ντοκιμαντέρ για τον Έντουαρντ Σνόουντεν «Citizenfour», σε σκηνοθεσία της Λόρα Πόιτρας θα προβάλει την ερχόμενη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και ξεκινούν στις 21.30. 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το συγκλονιστικό χρονικό των συναντήσεων του Έντουαρντ Σνόουντεν με το δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ, τις γεμάτες ένταση ημέρες που πέρασε ο Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και τις εκμυστηρεύσεις του, στους δημοσιογράφους της Washington Post και του Guardian, πριν αυτοί προβούν στις γνωστές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) που προκάλεσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ, που με εμπεριστατωμένο τρόπο μας παρουσιάζει τον άνθρωπο που θέτοντας ουσιαστικά τη ζωή του σε κίνδυνο, δε δίστασε να αποκαλύψει τα σχέδια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και τον παράνομο τρόπο που αυτές λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια.
 
Η Πόϊτρας κατέγραψε τις περισσότερες σκηνές του ντοκιμαντέρ όταν αυτή και ο δημοσιογράφος ταξίδεψαν στο Χονγκ Κονγκ με σκοπό να συναντηθούν με τον Σνόουντεν, τον Ιούνιο του 2013. Στο ντοκιμαντέρ δεν βλέπουμε την Πόϊτρας , ενώ σπάνια την ακούμε να μιλάει. Η δημιουργός προτιμά να δώσει τον λόγο στα γεγονότα και κυρίως στον ήρωα της και την ιστορία του, χωρίς όμως να κατευθύνει τον θεατή. Στην εξέλιξη του φιλμ αποκαλύπτονται βαθμιαία και οι λόγοι που ώθησαν τον Σνόουντεν, μέχρι τότε σύμβουλο της NSA, να διαρρεύσει σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις απόρρητες πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Tο ντοκιμαντέρ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Οκτωβρίου 2014, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια ταξίδεψε σε κορυφαία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ το Φλεβάρη του 2015 τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
 
Info: Είσοδος 3 ευρώ άνεργοι, φοιτητές, νεανικό, 4 ευρώ μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.