Το νεο βιβλιο του Πετρο Μαρκαρη, «Offshore» παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Δημοκρίτειο

Το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης πρόκειται να πραγματοποιήσουν στην Κομοτηνή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Μάρκαρη, υπό τον τίτλο «Offshore». Η βιβλιοπαρουσίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο επί της οδού Δημοκρίτου 7Α. 

Ο Πέτρος Μάρκαρης… 

Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο «Η ιστορία του Αλή Ρέτζο». Δραματουργός, μεταφραστής, μελετητής του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και σεναριογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Εκτός από τέσσερα θεατρικά έργα, έχει γράψει δύο αστυνομικά μυθιστορήματα, το «Νυχτερινό δελτίο» (1995) και το «Άμυνα ζώνης» (1998). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα “Ο Τσε αυτοκτόνησε” (2003), “Βασικός μέτοχος” (2006), «Παλιά, πολύ παλιά» (2008), «Ληξιπρόθεσμα δάνεια» (2010), «Περαίωση» (2011), με τη μεσολάβηση της συλλογής διηγημάτων «Αθήνα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων» (2004). 

…και το «Offshore» 

Μετά από έξι χρόνια και τέσσερα μυθιστορήματα του Πέτρου Μάρκαρη, η κρίση στην Ελλάδα έχει περάσει οριστικά. Το χρήμα έχει αρχίσει να ρέει πάλι και οι Έλληνες επιστρέφουν στις παλιές, καλές τους συνήθειες. Κάποιοι δύσπιστοι, ωστόσο, αναρωτιούνται: από πού έρχονται τα λεφτά; 

Μια σειρά από φόνους αναγκάζουν τον Χαρίτο να ψάξει την προέλευση του χρήματος, που μπαίνει στην Ελλάδα, γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα βρει τις απαντήσεις. 

Το «Οffshore» είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ χρήμα, αλλά καθόλου κάθαρση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.