«Παλευουν» με τις αντιξοες συνθηκες οι κτηνοτροφοι της Ροδοπης

Γλίτωσαν τα χειρότερα λόγω της μη χιονόπτωσης, μιας και συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις

Να μην χιονίσει παρακαλούν οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, μιας και αυτό θα δημιουργούσε ανυπέρβλητες δυσχέρειες στο να φτάσουν στις εγκαταστάσεις τους.
 
Προς το παρόν αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του κρύου μιας και πρέπει να φροντίσουν τα ζώα τους να μην πεθάνουν τόσο από το κρύο όσο και από ασιτία, ενώ πρέπει να φτάσουν στις εγκαταστάσεις μέσα από αγροτικούς δρόμους από τους οποίους η πρόσβαση είναι δυσχερής.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Μαργαρίτης Θεολόγου, αυτή τη στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως δυσκολίες με τα οχήματά τους, μιας και αυτά παγώνουν, αλλά και με τους δρόμους.
 
Όπως ανέφερε στους αγροτικούς δρόμους δίνεται έμφαση μόνο κατά τις περιόδους της φυτικής παραγωγής, μιας και οι αγρότες είναι περισσότεροι και έχουν συγκεκριμένες περιόδους που βγαίνουν στα χωράφια τους.
 
Όμως οι κτηνοτρόφοι, που όπως αναφέρει πρέπει να δίνουν το παρόν 365 μέρες το χρόνο, δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετάβασή τους εκεί, ενώ ακόμα πιο δύσκολο θα ήταν αν είχε χιονίσει.
 
Ο ίδιος πιστεύει πως οι δημοτικές αρχές, που είναι υπεύθυνες για αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να δίνουν περισσότερη έμφαση στη διατήρηση των δρόμων σε καλή κατάσταση καθ’ όλο το διάστημα του έτους.
 
Αυτό όμως θεωρεί πως δεν μπορεί να γίνει χωρίς κάποια εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά των κτηνοτρόφων, ώστε να φέρνουν τη δική τους οπτική για τα προβλήματα ώστε αυτά να λύνονται, κάτι που γίνεται στο Δήμο Τοπείρου για παράδειγμα, όπου ο τοπικός πρόεδρος των κτηνοτρόφων είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.