«Η μοδιστρα» απο την Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Την ταινία με τίτλο «Η μοδίστρα» σε σκηνοθεσία της Τζόσελιν Μούρχαους θα προβάλει τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές της ταινίας, όπως πάντα, θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης τις 21:30. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Η Τίλι Ντάνατζ είναι μια όμορφη, ταλαντούχα και ιδιαίτερη γυναίκα που έπειτα από χρόνια απουσίας επιστρέφει στη γενέτειρά της, μια μικρή πόλη στη μέση του πουθενά, στην επαρχιακή Αυστραλία των ’50s, και στη μητέρα της, που πάσχει πια από άνοια. Έχοντας κατηγορηθεί για φόνο ως παιδί, κάτι που οδήγησε στον διωγμό της από την περιοχή, η Τίλι είναι πλέον μια ξένη, ανεπιθύμητη από τους ντόπιους κατοίκους. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και ιδιοφυία στην υψηλή ραπτική – με όπλα της το ύφασμα και τη βελόνα, μεταμορφώνει κι απελευθερώνει τις γυναίκες στην πόλη, αναζητώντας ταυτόχρονα γλυκιά εκδίκηση από εκείνους που την αδίκησαν και ψάχνοντας την αλήθεια για το παρελθόν της.
 
Από τους βασικούς εκπροσώπους του αυστραλέζικου νέου κύματος που άνθησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Τζόσελιν Μούρχαουζ και ο σεναριογράφος (και σύζυγός της), Π. Τζ. Χόγκαν, επιστρέφουν με τη «Μοδίστρα» στα πάτρια εδάφη –η Μούρχαουζ, μάλιστα, 18 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία της σκηνοθετική απόπειρα.
 
Από τη μοιραία είσοδο της ταλαντούχας σχεδιάστριας Κέιτ Γουίνσλετ, που θαμπώνει το μικρό χωριό με τις haute couture εμφανίσεις της ή κραδαίνει τη ραπτομηχανή της στα σκονισμένα τρίστρατα σαν πιστολέρο από σκηνή γουέστερν, μέχρι τις εκρήξεις αμφιθυμίας της ανοϊκής μητέρας της (Τζούντι Ντέιβις) και τον παρενδυτικό αστυνομικό (Χιούγκο Γουίβινγκ) που μάταια προσπαθεί να καταπνίξει το fashion icon που κρύβει μέσα του, η «Μοδίστρα» βρίθει από έξυπνες ιδέες και σχεδόν σουρεαλιστικές εικόνες, και ένα επιτελείο μερικών από τα μεγαλύτερα ερμηνευτικά ταλέντα του αυστραλέζικου σινεμά.
 
Info
Είσοδος: 3 ευρώ: άνεργοι, φοιτητές. Νεανικό, 4 ευρώ: μέλη ΚΛΑ, 5 ευρώ: όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.